Vrei sa te vaccinezi gratuit impotriva gripei?Stiri

Ministerul Sanatatii a inceput campania de vaccinare gratuita a populatiei impotriva gripei de sezon. Peste jumatate de milion de doze au fost distribuite cabinetelor medicale. Prioritate la vaccinare au pensionarii, bolnavii cronici, copiii, gravidele, dar si personalul medical.

 Ministerul Sanatatii a finalizat procedura de receptie a dozelor de vaccin gripal care vor fi utilizate pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire.

 Cei care se incadreaza intr-una dintre aceste categorii pot beneficia de vaccinul antigripal gratuit. Pentru programare trebuie sa se adreseze medicilor de familie sau specialistilor.

Medicii reamintesc ca pastrarea regulilor de igiena personala, in special spalatul pe maini cu apa si sapun, reprezinta una din metodele cele mai eficiente de prevenire a imbolnavirilor si atrag atentia cadrelor didactice si parintilor sa indrume elevii in acest sens.

Anul acesta, Ministerul Sanatatii va utiliza 500 000 de doze de vaccin gripal pentru  vaccinarea persoanelor cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare,  boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, gravide conform recomandarilor OMS si ECDC.

Pretul unui vaccin antigripal, in farmacii, este cuprins intre 28 si 40 de lei.
 

 

Surse: aici si aici.