VeruciTerapii si remedii din natura

Trecand peste aspectul inestetic, verucile sunt enervante. Se agata, se pot rupe, exista riscul infectarii. Aceste excrescente pe piele pot deveni un adevarat cosmar, mai ales daca sunt amplasate in anumite zone, cum ar fi linia sutienului, sub sani, pe degete, pe gat.

Ce sunt verucile, de fapt?

Verucile sunt mici tumori cutanate benigne, cauzate de virusuri de tip papillomavirus. Li se mai spune si negi si pot fi amplasate oriunde pe corp, insa afecteaza mai ales fata, spatele mainilor, bratele, genunchii si fata anterioara a gambelor.

Verucile sunt contagioase prin simpla atingere, dar gradul lor de contagiozitate este foarte variabil, dupa papillomavirusul in cauza, dupa localizarea verucii. Incubatia lor este foarte lunga (mai multe saptamani). La anumite persoane, verucile tind sa prolifereze, uneori in numar mare, prin autoinoculare (transportul virusului de la un punct la altul prin scarpinat sau, in cazul fetei, prin ras). Verucile dispar si spontan, dar uneori numai dupa mai multi ani.

 

Cum se pot trata verucile in mod natural?

Homeopatia are multiple remedii pentru tratamentul verucilor, pe care le considera manifestari importante in cadrul sicozei, considerata o stare a organismului caracterizata prin retentie de toxine, cu depuneri si excrescente la diferite nivele ale organismului. Principalele remedii homeopatice folosite sunt Thuja, Dulcamara, Causticum, Nitricum acidum sau Natrium sulphuricum, ce trebuie selectate de catre medicul homeopat, in functie de reactiile individuale ale pacientilor.

 

Maceratele glicerinice (extracte gemoterapice) ce pot fi folosite sunt Extract din mladite de CimisirBuxus sempervirens MG=D1 (administrare maxim 6 saptamani si cu atentionarea de a nu fi administrat femeilor insarcinate sau celor care alapteaza), Extract din muguri de SmochinFicus carica MG=D1 (pentru persoanele nelinistite, care somatizeaza fiecare eveniment considerat neplacut din viata) , Extract din muguri de NucJuglans regia MG=D1 si Extract din muguri de Vita de vieVitis vinifera MG=D1 (pentru intarirea imunitatii). O cura va dura 2 luni de zile, cu reluare dupa 2-3 saptamani.

 

Local, puteti aplica, prin tamponarea zonelor afectate, tinctura de Tuia, de 2 ori pe zi, dimineata si seara.

 

Pentru a obtine cele mai bune si mai rapide rezultate, utilizati doar produse de calitate, cumparate din farmacii sau magazine cu produse naturale. Pentru mai multe informatii despre extracte gemoterapice accesati www.plantextrakt.ro.

 

 

Surse: aici si aici.
 

*Recomandarile din acest articol nu inlocuiesc consultul medical.