Ce poti face cu un castravete?
04.02.2015
Prin inlocuirea catorva ingrediente delicioase dar nesanatoase in dieta, puteti reduce foarte multe calorii. In plus, veti reusi sa pierdeti din kilograme fara a tanji dupa feluri de mancare preferate. Veti modifica putin reteta.
Iata cateva trucuri care va vor ajuta. Lasati reticenta in afara bucatariei si nu plecati din start cu idea “daca nu e cum stiu eu, sigur nu imi place”. Incercati!
Pireul ocupa un loc deosebit in dieta romanilor si e una din garniturile cel mai des gatite in aproape orice casa. Cartofii sunt ieftini, se gasesc tot timpul anului. Insa si silueta are de suferit de pe urma lor. O cana de cartofi plini de amidon, amestecati cu unt si lapte are 250 de calorii. Si cine se opreste la o portie? Si cine mananca doar cartofi, fara carne si o salata, eventual si o felie sau doua de paine.
Incercati sa inlocuiti pireul de cartofi cu cuscus integral. Se pregateste in cateva minute, o jumatate de cana este foarte satioasa si mai mult decat suficienta, are doar 100 de calorii, 4 grame de proteine si 4 grame de fibre.
In loc sa puneti peste sandwich o lingura de maioneza, care poate avea pana la 100 de calorii, adaugati cateva felii de avocado. Veti simti aroma bogata si textura cremoasa, insa cu mai putine calorii (o lingura de avocado are 30 de calorii), dar si cu alte substante nutritive si grasimi bune.
O lingurita de unt are 100 de calorii si 11 grame de grasimi, din care 7 sunt saturate. Data viitoare cand va veti gandi sa ungeti painea prajita, faceti-o cu o banana zdrobita sao orice alt fruct. Puteti pune intre 10 si 40 de calorii, in functie de fructul ales, dar si antioxidanti si vitamine.
Smantana face parte din alimentele “bune la toate”. E folosita pentru sosuri, creme, in ciorbe, pe sarmale, salate. Cu un procent de grasime de aproximativ 25%, o ceasca are 490 calorii. Smantana poate fi inlocuita cu succes de iaurtul grecesc degresat sau partial degrsat, care are de aproape patru ori mai putine calorii. Iaurtul este cremos si fin, diferenta fiind aproape de nesesizat.
Sursa: aici.