Ce poti face cu un castravete?
04.02.2015
Toamna vine cu frunze galbene, rosii si portocalii, copaci golasi, vanturi si ploi, frig, dar si cu multe fructe si legume de sezon. Colorate, parfumate, pline de antioxidanti, vitamine si minerale, bunatatile toamnei se pot transforma cu usurinta in salate, garnituri, placinte. Mere
Intre mese, atunci cand va roade stomacul si incepeti sa visati la farfurii incarcate cu bunatati nesanatoase, limitati-va la o gustare. O gustare sanatoasa, care sa nu aiba mai mult de 200 de calorii, pentru a nu o transforma intr-o alta masa principala. Gustarile pot “pacali” senzatia de foame, asta daca e foame adevarata, nu sete gresit inteleasa.
Pepenele verde (Citrullus Lanatus), numit regional si harbuz, lebenita sau lubenita este o planta de cultura de la care se recolteaza fructele in perioada iulie- august. Pepenele este consumat ades ca gustare sau desert, insa calitatile sale deosebite il recomanda si in tratarea pe cale naturala a unor afectiuni sau diminuarea disconfortului produs de acestea. Iata cateva idei despre cum poate fi utilizat pepenele verde in tratarea unor probleme de sanatate:
Exista atat de multe alimente delicioase si nutritive pe care ar trebui sa le consumati frecvent, incat e greu sa alegem doar cinci. Oricat de obiectiv se face selectia, poate fi contestata, indiferent de criterii. Gusturile si nevoile sunt diferite de la individ la individ. Am nominalizat cele cinci alimente datorita gustului, principiilor active, versatilitatii, usurintei cu care pot fi procurate. Lista poate continua. Piperul Cayenne