Ce poti face cu un castravete?
04.02.2015
Pare exagerat si morbid titlul, dar nu e chiar asa. Si nu e doar concluzia vreunui studiu de duzina, facut doar ca sa se cheltuie niste bani. E tristul adevar, o capcana a sedentarismului si un risc in plus pentru sedentari.
Detectarea depresiei la persoanele de varsta a treia este mult mai usoara acum, datorita unei echipe de cercetatori mexicani. Tehnologia propusa se bazeaza pe monitorizarea rutinei zilnice si da rezultate foarte bune, mai ales in cazul batranilor aflati in situatii deosebite, cum ar fi cei fara familie sau care au suferinte cronice.
Mentinerea unei noi rutine este la fel de grea ca si schimbarea stilului de viata in bine. Tentatiile apar la fiecare pas, la fiecare masa, alegerile gresite ne pot demotiva sau, mai rau, ne pot face sa renuntam. Orice bariera apare in cale, trebuie spulberata. Orice eveniment neprevazut are rolul de a ne testa capacitatile si de a ne face si mai puternici, si mai hotarati.
Obiceiurile sunt formate in timp, uneori fara sa depunem niciun efort sau fara sa realizam. Dupa ce prind radacina, aceste obiceiuri par sa aiba un soi de viata a lor, fiind respectate, chiar daca nu aduc niciun beneficiu. Sau din contra. Daca incepeti sa schimbati din obiceiuri, mai ales din cele nesanatoase, veti avea de castigat pe mai multe planuri. Un prim pas ar fi sa nominalizati tabieturile si sa va ganditi la varianta sanatoasa. Si nu amanati prea mult momentul micilor schimbari.
Cremele, gelurile, plasturii, tincturile care promit sa mareasca sanii sunt doar iluzii si tehnici de marketing. Singurele modalitati prin care sanii pot fi mariti sunt interventiile chirurgicale si ingrasarea. In schimb, exista trucuri care va pot ajuta sanii sa para mai mari.
Echilibrul este cheia pentru a mentine o greutate sanatoasa. Echilibrul intre caloriile pe care copii le mananca si le beau si cele pe care le ard in timpul activitatilor si cresterii este cel de care depinde atat aspectul fizic, cat si sanatatea copiilor.