rezultanta glicemica

Meniul in dieta MontignacTipuri de diete

Alegerile alimentare pe care le faceti in dieta Montignac trebuie sa asigure o alimentatie echilibrata, cu 30% proteine, 30% lipide si 40% glucide, tinand cont de aportul micului dejun care este, de obicei, glucidic. Structura meselor este cea clasica, cu mic dejun, pranz si cina, insa exista foarte multa libertate in alegerea alimentelor, a cantitatii de mancare, iar mesele pot fi inversate, din cauza “logisticii”. Micul dejun

Dieta Montignac – indicele glicemic al alimentelorTipuri de diete

Una din cele mai populare diete ale momentului este dieta Montignac. Gandita si dezvoltata in ultimii 30 de ani de Michel Montignac, aceasta dieta are la baza consumul de alimente cu indice glicemic scazut in faza de slabire, apoi consumul rational de alimente si combinarea lor corecta, astfel incat rezultanta glicemica sa fie scazuta. In momentul consumarii unui carbohidrat, sistemul circulator absoarbe o cantitate de glucoza (numita si energie sau cantitate de zaharuri).

Dieta Montignac – principiile dietetice de bazaTipuri de diete

Una dintre cele mai cunoscute diete ale ultimilor 25 de ani este Dieta Montignac, gandita si testata pe propria piele de Michel Montignac. Aceasta dieta nu este o cura de slabire, este o maniera diferita de alimentatie, ce presupune schimbarea totala a stilului de viata din punct de vedere alimentar. Dieta duce doar la redefinirea obiceiurilor alimentare; nu vom manca mai putin, vom manca mai bine.