Ce poti face cu un castravete?
04.02.2015
In prima luna de viata a unui bebelus, pe langa cantitatea de mancare si frecventa, principala preocupare a parintilor este “ajutarea” nou-nascutului sa doarma mai mult, somnuri mai lungi si mai profunde, mai ales noaptea. Nu putini sunt parintii care se trezesc si din ora in ora, iar dimineata sunt mai obositi ca inainte de a se pune in pat. De aceea, mamele, dar mai ales tatii, incep sa se intereseze pe la prieteni si sa caute metode pentru a putea dormi mai mult.
Primul lucru la care trebuie sa va ganditi, cand vine vorba de somn si “aranjamentele administrative” este ca e vorba de copii, apoi ca e vorba de gemeni. Obiceiurile de somn si preferintele lor se vor schimba, in timp. Vor ramane gemeni, dar pentru un an vor fi sugari, in primul rand.
Termenul co-sleeping se poate traduce prin “dormit impreuna” si inseamna somn in apropierea copilului. Poate fi in acelasi pat sau in aceeasi camera. Exista mai multe tipuri de co-sleeping, fiecare familie care practica dormitul la comun alegand varianta care i se potriveste.