Ce poti face cu un castravete?
04.02.2015
Daca nu v-ati lamurit cat de nociv este consumul de cantitati mari de zahar rafinat, poate va vor convinge cateva argumente bazate pe studii indelungate: zaharul provoaca dependenta, la fel ca si unele droguri. Zaharul distruge incet, dar sigur functiile creierului, dupa o anumita varsta. Zaharul provoaca dependenta
Potasiul este un nutrient crucial, care joaca un rol cheie in puterea musculaturii, functionarea nervilor si sanatatea inimii. Si daca nu este asigurat necesarul zilnic (aproximativ 4.700 mg, la o dieta medie de 2.000 de calorii, zilnic) se poate ajunge la o deficienta care se manifesta prin oboseala, crampe musculare, palpitatii si ameteala.
Alcoolul este inradacinat in obiceiurile si cultura noastra ca un mijloc de socializare, distractie sau, dupa cum sustin unii, ar avea chiar efecte terapeutice. Intrebarea este: cat de dispusi suntem sa acceptam adevarul despre alcool, despre efectele lui asupra sanatatii si siluetei noastre, mai ales atunci cand suntem consumatori ocazionali sau (putin) mai mult decat ocazionali? Alcoolul din punct de vedere nutritional
Obiceiurile sunt formate in timp, uneori fara sa depunem niciun efort sau fara sa realizam. Dupa ce prind radacina, aceste obiceiuri par sa aiba un soi de viata a lor, fiind respectate, chiar daca nu aduc niciun beneficiu. Sau din contra. Daca incepeti sa schimbati din obiceiuri, mai ales din cele nesanatoase, veti avea de castigat pe mai multe planuri. Un prim pas ar fi sa nominalizati tabieturile si sa va ganditi la varianta sanatoasa. Si nu amanati prea mult momentul micilor schimbari.
Unele atacuri de cord sunt surprinzatoare si intense, iar problema poate fi depistata rapid. Dar sunt si cazuri in care se instaleaza incet, cu dureri moderate sau disconfort. Se intampla ca persoanele care sufera un astfel de atac sa nu isi dea seama ce li se intampla si sa astepte prea mult timp pana cer ajutor. Iata cateva semne care ar putea sa arate ca are loc un atac de cord:
In timp ce majoritatea oamenilor stiu despre vitamine si beneficiile pe care acestea le aduc sanatatii, mult mai putini sunt cei care cunosc importanta mineralelor in dieta. De ce avem nevoie de minerale? Care este efectul lor? Ce lagatura au cu sanatatea?