ministerul sanatatii

Gripa, tinuta sub controlStiri

Fluctuatiile mari de temperatura din ultimele trei saptamani au facut ca numarul virozelor sa creasca insa, fata de anii trecuti, numarul total de imbolnaviri este mai mic. In prima saptamana a anului 2015 numarul deceselor cauzate de infectii respiratorii acute s-a incadrat in nivelul asteptat, conform informarilor transmise la Ministerul Sanatatii (MS) de catre Centrul National de Supraveghere si Control in Gripa (CNSCG) si Centrul National de Gripa (CNG) din INCDMI Cantacuzino.

Nou-nascutii vor beneficia de testare audiometrica gratuitaStiri

Incepand cu anul 2015, toti copiii nou-nascuti vor beneficia de testare audiometrica. Ministerul Sanatatii intentioneaza dezvoltarea interventiei Prevenirea deficientelor de auz prin screening neonatal prin extinderea screeningului pentru depistarea precoce a deficientelor de auz la nou nascut la nivel national.

Vrei sa te vaccinezi gratuit impotriva gripei?Stiri

Ministerul Sanatatii a inceput campania de vaccinare gratuita a populatiei impotriva gripei de sezon. Peste jumatate de milion de doze au fost distribuite cabinetelor medicale. Prioritate la vaccinare au pensionarii, bolnavii cronici, copiii, gravidele, dar si personalul medical.  Ministerul Sanatatii a finalizat procedura de receptie a dozelor de vaccin gripal care vor fi utilizate pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire.