Ce poti face cu un castravete?
04.02.2015
Siropul de agave a devenit tot mai popular in ultimii ani. Este utilizat ca si indulcitor, fiind mai dulce decat zaharul si provine de la aceeasi planta din care se obtine tequila. Ole! Aveti la indemana o alternativa la zahar, miere sau sirop de artar (care e cu 30-50% mai scump). Se poate consuma in timpul curelor de slabire? Poate fi consumat de catre diabetici?
Vinul fiert nu este doar o bautura aromata, este una dintre esentele iernii, un simbol al anotimpului rece. In general, vinul fiert se prepara din sortimente rosii. Cel mai utilizat este vinul de casa facut din mai multe soiuri putin pretentioase, nu prea aromate.
Ceaiul de plante furnizeaza baza lichida pentru aceasta bautura. Puteti utiliza ceai verde, musetel, levantica, urzici, echinacea, gingko, menta. Variantele pentru asezonari includ scortisoara, boia, nucsoara, cardamom sau alte mirodenii, in functie de preferinte. Ingrediente, 2 portii: Un sfert de ceasca de fructe goji uscate sau alte fructe de padure Doua cesti de apa O ceasca de ceai de plante simplu sau combinat, dupa preferinte, fiert timp de 3 minute
Inghetata nu este doar un desert sau o gustare, este un aliment care creeaza cu adevarat placere celor care il indragesc. Filmele americane promoveaza inghetata ce pe cea mai buna consolare pentru problemele in dragoste, iar papilele aproape plang si ele cand vad adolescentele tulburate de sentimente contradictorii cum se infrupta din galetile de inghetata, fara a-si face griji pentru silueta.
Pe langa faptul ca este un indulcitor mai sanatos decat zaharul, mierea are o multime de alte calitati. Totusi, medicii interzic introducerea in alimentatie pana la un an si recomanda amanarea consumului uzual de catre copii cat mai mult posibil.
Un ceai, ar fi raspunsul logic. Dar partea frumoasa e ca nu trebuie sa ne limitam la un ceai. Plicul, care in general are cam doua grame de ierburi, poate fi refolosit sau folosit si in alte scopuri, multe dintre ele la care cu siguranta nu v-ati fi gandit. Putin ceai adaugat rutinei pentru frumusete poate oferi un impuls pielii si parului. Tineti la indemana cateva plicuri de ceai verde, nu stiti cand va vor salva. Reimprospatare pentru ten
Consumul zilnic de zahar rafinat este mult mai mare decat cubul adaugat in cafea sau lingurita pusa in ceai, atunci cand ramaneti fara miere. Desi nu se foloseste direct zaharul, acesta este “ascuns” de catre diverse alimente, unele dintre ele neasteptate.
Si pe vremea cand nu existau sute de branduri si mii de produse pentru ingrijirea parului, femeile aveau podoabe capilare de invidiat. Fara creme, uleiuri, balsamuri in cutii frumoase, bunicile si strabunicile s-au descurcat cu ce au avut la indemana. Ouale, iaurtul si mierea de albine sunt, la prima vedere, componentele unui mic-dejun copios. Dar sunt si cele mai intalnite ingrediente din mastile pentru par.