Ce poti face cu un castravete?
04.02.2015
Pentru ca o noua dieta sau schimbarea stilului de viata sa aiba succes, e nevoie de un sistem bine pus la punct. Cel mai greu de controlat sunt emotiile, nu actiunile. De fapt, durerea pe care o resimtim atunci cand impunem restrictii de orice fel este una psihologica, nu fizica.
Una din cele mai populare diete ale momentului este dieta Montignac. Gandita si dezvoltata in ultimii 30 de ani de Michel Montignac, aceasta dieta are la baza consumul de alimente cu indice glicemic scazut in faza de slabire, apoi consumul rational de alimente si combinarea lor corecta, astfel incat rezultanta glicemica sa fie scazuta. In momentul consumarii unui carbohidrat, sistemul circulator absoarbe o cantitate de glucoza (numita si energie sau cantitate de zaharuri).
Faptul ca sunteti “la dieta” nu trebuie sa va distruga viata sociala sau sa va tina in casa. Orice dieta ati urma, daca este una sanatoasa si echilibrata, puteti gandi si organiza programul de masa astfel incat o iesire la restaurant sa nu va dea peste cap. De asemenea, nici nu trebuie sa folositi iesirea drept scuza pentru a manca mai mult sau mai gras, ori alimente incompatibile cu dieta.
Mentinerea unei noi rutine este la fel de grea ca si schimbarea stilului de viata in bine. Tentatiile apar la fiecare pas, la fiecare masa, alegerile gresite ne pot demotiva sau, mai rau, ne pot face sa renuntam. Orice bariera apare in cale, trebuie spulberata. Orice eveniment neprevazut are rolul de a ne testa capacitatile si de a ne face si mai puternici, si mai hotarati.
Diferenta dintre sarea de mare obtinuta artizanal si sarea de masa era foarte frumos subliniata de catre un pasionat de nutritie si gastronomie ca diferenta dintre o bucata de mozzarela proaspata, de calitate si branza topita la baton. Sarea de masa este procesata industrial si se obtine NaCl aproape pur. Totusi, in majoritatea tipurilor de sare de masa se adauga antiaglomeranti, inalbitori sau alte substante.