ghimbir

Aromele ierniiAlimente

Frigul intepator iti lipeste narile, mai ales dimineata devreme. Si nu iti mai vine sa tragi aer in piept. Totusi, iarna are un miros specific, un amestec de mirodenii si frig, de umezeala si brad. Carcotasii pot spune ca iarna miroase a carnati afumati si sarmale. Nu se inseala, insa aromele iernii sunt bogate si merita celebrate.

Condimente care va pot schimba preferinteleAlimente

Din bucatariile romanilor nu lipsesc sarea si piperul, iar in ultimii ani sunt tot mai intalnite si diverse combinatii mai mult sau mai putin daunatoare sanatatii, dar care promit un gust desavarsit. In alte culturi, sarea si piperul lipsesc sau sunt utilizate rar, insa alte condimente dau savoare si aroma preparatelor. Curry

5 condimente pe care ar trebui sa le folositiAlimente

Daca faceti mancare zilnic si vi se pare ca aveti nevoie de o schimbare in meniu, s-ar putea sa fie nevoie doar de schimbarea condimentelor. Puteti da o aroma fantastica acelorasi preparate de baza, daca va jucati putin cu gustul. Printre cele cinci condimente destul de rar intalnite in bucatariile din Romania s-ar putea sa va gasiti noi preferinte. Garam Masala

Suc de menta, ghimbir si ananasRetete sanatoase

Sucul de ananas si aromele de ciocolata cu mirodenii formeaza o combinatie delicioasa. Oare doua portii sunt suficiente? Ingrediente, 2 portii: O lingura de suc de ghimbir Doua linguri de menta proaspata, tocata O ceasca de suc de ananas proaspat Doua banane Doua linguri de cacao pudra Un sfert de lingurita de boia O lingura de mesquite pastai (facultativ) Preparare:

Ghimbirul - utilizare si riscuri Terapii si remedii din natura

Ghimbirul creste in China, India, Africa, in Caraibe, dar si in alte zone cu climat cald. Radacina de ghimbir este cunoscuta pentru gust si aroma si este un remediu traditional, in multe culturi, de mii de ani. Ghimbirul e cunoscut ca tratament popular pentru durerile de stomac si greata, insa exista si studii in acest sens. Radacina ajuta sistemul digestiv si fluxul de saliva.