Ce poti face cu un castravete?
04.02.2015
Intre mese, atunci cand va roade stomacul si incepeti sa visati la farfurii incarcate cu bunatati nesanatoase, limitati-va la o gustare. O gustare sanatoasa, care sa nu aiba mai mult de 200 de calorii, pentru a nu o transforma intr-o alta masa principala. Gustarile pot “pacali” senzatia de foame, asta daca e foame adevarata, nu sete gresit inteleasa.
In perioadele solicitante din punct de vedere intelectual, oricine si-ar dori putin ajutor pentru imbunatatirea memoriei, cresterea puterii de concentrare, stimularea functiilor creierului. In farmacii si in magazinele de naturiste exista medicamente si suplimente care v-ar putea ajuta, insa alimentatia poate fi si ea de folos.
Consumul zilnic de zahar rafinat este mult mai mare decat cubul adaugat in cafea sau lingurita pusa in ceai, atunci cand ramaneti fara miere. Desi nu se foloseste direct zaharul, acesta este “ascuns” de catre diverse alimente, unele dintre ele neasteptate.
Ritmul alert de viata pe care il impune societatea in care traim face ca mentinerea unui echilibru nutritional sa fie destul de grea. Zaharul este unul dintre nutrientii fara de care nu se poate supravietui. Totusi, consumul unei cantitati prea mari de zahar creste riscul unor probleme mai mult sau mai putin grave de sanatate, printre care obezitatea, cariile dentare si diabetul de tip II.
Unul dintre secretele pierderii in greutate fara eforturi este construirea unui meniu croit pe nevoile fiecaruia, dar care sa respecte proportiile a trei nutrienti esentiali: proteine, carbohidrati si grasimi. Desi variaza usor proportiile intre carbohidrati si grasimi, 30-45-25 sunt noile masuri ale perfectiunii. 30% proteine