cancer

Vaccinul anti HPV scade incidenta verucilor vaginaleStiri

Rezultatele obtinute de australieni prin vaccinarea anti HPV a femeilor tinere sunt imbucuratoare. Incidenta verucilor vaginale a scazut cu 61%, fata de perioada anterioara campaniei nationale de vaccinare, se arata intr-un studiu publicat recent in revistele medicale de specialitate.

Melanomul – semne si simptomeDespre boli si afectiuni

Melanomul este o forma de cancer cutanat care isi are originea in celulele producatoare de pigment denumite melanocite. Aceste celule devin anormale, cresc necontrolat si invadeaza in mod agresiv tesuturile din jur. Chiar daca melanomul este mai putin frecvent decat alte tipuri de cancer de piele, este cel mai grav.

Mituri despre HPVDespre boli si afectiuni

Despre HPV circula o multitudine de mituri, unele ridicole, altele care au si un sambure de adevar. Am incercat sa lamurim cateva dintre ele. Virusul Papiloma uman (HPV = Human Papilloma Virus) este cauza aparitiei verucilor (negi), inclusiv a celor genitale si poate determina modificari canceroase la nivelul cervixului uterin. HPV se transmite prin contactul direct si este un subiect in jurul caruia s-a discutat mai ales dupa lansarea vaccinului anti-HPV.

Curatarea colonului Terapii si remedii din natura

Curatarea naturala a colonului sau detoxifierea lui este o practica ce dateaza din Grecia Antica. In SUA, curatarea colonului a devenit populara in anii '20. Cand teoriile ce o sustineau nu au mai fost alimentate, si-a pierdut din populatitate si nu a mai fost practicata la scara larga. In ultimii ani a renascut curatarea colonului cu ceaiuri, enzime sau doar prin irigare. Este curatarea colonului recomandata? Este benefica pentru oricine?