aspartam

Ce trebuie sa stii despre siropul de agaveNutritie sanatoasa

Siropul de agave a devenit tot mai popular in ultimii ani. Este utilizat ca si indulcitor, fiind mai dulce decat zaharul si provine de la aceeasi planta din care se obtine tequila. Ole! Aveti la indemana o alternativa la zahar, miere sau sirop de artar (care e cu 30-50% mai scump). Se poate consuma in timpul curelor de slabire? Poate fi consumat de catre diabetici?

Aspartamul (E 951)Aditivi si alte pericole din alimente

Aspartamul este un indulcitor artificial cu un continut redus de calorii. Se gaseste sub forma de pudra alba, fara miros, si este de 200 de ori mai dulce decat zaharoza (zaharul). In Europa, aspartamul este autorizat spre utilizare in peste 6000 de alimente precum racoritoare, deserturi, lactate, guma de mestecat, produse pentru slabit, energizante si ca indulcitor de masa.

7 aditivi alimentari de evitatAditivi si alte pericole din alimente

Aditivii alimentari sunt folositi de secole pentru a modifica felul in care arata, gusta sau se pastreaza alimentele. Dar acesti aditivi isi gasesc calea in camara sau frigider doar pentru ca mancarea sa aiba gust mai bun, sa arate mai bine sau sa se pastreze timp mai indelungat, in niciun caz pentru a fi mai sanatoasa sau mai nutritiva.