Ce poti face cu un castravete?
04.02.2015
Alcoolul este inradacinat in obiceiurile si cultura noastra ca un mijloc de socializare, distractie sau, dupa cum sustin unii, ar avea chiar efecte terapeutice. Intrebarea este: cat de dispusi suntem sa acceptam adevarul despre alcool, despre efectele lui asupra sanatatii si siluetei noastre, mai ales atunci cand suntem consumatori ocazionali sau (putin) mai mult decat ocazionali? Alcoolul din punct de vedere nutritional
Sezonul rece care si-a facut deja debutul nu vine doar cu temperaturi scazute, ci si cu gripe sau alte viroze. Nimanui nu ii face placere sa stea o saptamana in pat, infundat de medicamente si ceaiuri, cu febra si dureri. Pentru a putea preintampina aceasta situatie, trebuie sa stim, in primul rand, ce este gripa, dar si cum o putem preveni si cum sa ii ferim pe cei din jur sa contacteze de la noi. Ce este gripa?
In zilele in care au o activitate fizica mai intensa, in special de joi pana duminica, barbatii consuma si cantitati mai mari de alcool. Aceasta este concluzia unui studiu realizat cu ajutorul unei aplicatii pentru smartphone-uri, care functioneaza ca un jurnal. Luni, marti si miercuri barbatii sunt mai ocupati cu activitatile de la serviciu, insa de joi incepe asa-numitul "weekend social", timp in care acestia socializeaza atat in sala de fitness sau pe terenul de sport, cat si la beri.
Dupa o zi intreaga in care ati respectat dieta aleasa (sau impusa), ar fi pacat sa stricati totul cu un cocktail. Daca aveti pofta de un rasfat, de un moment de relaxare, puteti savura un cocktail dietetic. Un amestec de bauturi si sucuri consacrat, ce respecta reteta clasica, poate avea si 500 de calorii, un sfert din numarul de calorii pe care o persoana normala ar trebui sa le consume intr-o zi.
V-a venit o factura neasteptat de mare, a murit bateria masinii chiar inainte de un drum important, aveti un necaz in familie si de dumneavoastra depinde rezolvarea, va simtiti ca un personaj din desene animate de care trage toata lumea? E stresant.
Dupa o anumita varsta, cand incep sa apara probleme de sanatate iminente, trebuie schimbata si dieta. In functie de predispozitie, afectiuni existente sau carente, alimentatia e cea care va poate ajuta sau va poate da mari batai de cap. Unele alimente trebuie excluse, altele reduse ca frecventa sau cantitate, iar altele consumate cu precautie. Va oferim cateva directii spre care trebuie sa va indreptati atentia. Grapefruit
Reprezentanti ai mediului academic si ai institutiilor de sanatate, lideri de opinie, precum si reprezentanti ai sectorului privat si ai sectorului neguvernamental, s-au reunit pentru semnarea oficiala a ”Cartei Albe pentru Dependenta de Alcool din Romania – probleme, provocari si solutii 2014- 2016” sambata, 1 martie.