accident vascular

Legatura dintre migrene si accidentul vascular cerebralDespre boli si afectiuni

Migrenele si accidentele vascular cerebrale (AVC) au multe simptome asemanatoare si se poate intampla sa fie diagnosticate gresit. Este posibil ca o migrena sa cauzeze un accident? Sau invers? Cercetarile nu au reusit sa elucideze acest mister, inca. Dar studiile arata ca, daca suferiti migrene frecvente si de intensitate mare, riscul de a suferi un accident vascular cerebral candva, pe parcursul vietii, este mai mare. Sansele sunt mic, totusi. Legaturile

Fructele si legumele pot reduce riscul de accident vascular cerebralNutritie sanatoasa

Consumul regulat de fructe si legume poate reduce riscul aparitiei unui accident vascular cerebral, potrivit unui studiu desfasurat la nivel mondial. Riscul de a suferi un astfel de accident scade cu 32%pentru fiecare 200 de grame de fructe consumate zilnic si cu 11% pentru fiecare 200 de grame de legume consumate zilnic.

Stresul de la locul de muncaMod de viata

Stresul de la locul de munca poate creste riscul uni atac de cord sau chiar cel al unui accident vascular cerebral. In functie de domeniul in care lucreaza, anumiti angajati sunt mai predispusi decat altii, dar cei mai afectati de stres sunt angajatii corporatiilor. Sa nu credeti ca lipsa unui loc de munca inseamna si lipsa grijilor. Studiul efectuat de americani arata un nivel de stres asemanator si la fel de riscant si pentru cei care nu au serviciu.