Studiu Comparativ pe bauturile racoritoare tip ice tea si ceaiAditivi si alte pericole din alimente

Bauturile racoritoare tip ice tea sunt considerate o alternativa mult mai sanatoasa la bauturile carbogazoase si celelalte racoritoare, indiferent de aroma. Oare chiar asa si este? Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons a realizat in perioada iulie-august un studiu pe etichetele produselor ce se regasesc pe piata din Romania.

In cadrul studiului au fost analizate 14 de tipuri de produse, achizitionate in mod aleatoriu si anonim de catre reprezentatii A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons din supermarket-urile de pe teritoriul tarii.

Ca urmare a realizarii acestui studiu a reiesit faptul ca din punct de vedere al numarului de E-uri, din cele 14 de tipuri de produse analizate : 28.57 % au in continut un numar de 2 E-uri, 35.71 % au in continut un numeric de 3 E-uri, iar 21.42 % au un continut de 7 E-uri.

Din punct de vedere al continutului de zahar si /sau indulcitori, ca urmare a studiului realizat au reiesit urmatoarele: 35.71 % au in continut atat zahar cat si indulcitori, iar 28.57 % au in continut doar zahar.

Continutul de suc de fruct din concentrat:
- 64,28% – 0, 1% suc de fruct din concentrat;
- 7,14% – 0,3 % suc de fruct din concentrat;
- 28,58% – nu au continutul de fruct specificat pe eticheta.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de  A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons in cadrul consortiului I.C.R.T. - International Consumer Research&Testing pentru produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza.

Pentru rezultatele integrale ale studiului intrati aici.

Surse: aici si aici.