Prostia e o boala, cauzata de un virusDespre boli si afectiuni

S-a dovedit stiintific ca prostia e boala, aceasta fiind cauzata de un virus. Cercetatorii de la Johns Hopkins Medical School au identificat virusul misterios care face oamenii mai prosti, la propriu. Ce e si mai interesant: acest virus a fost identificat la 45% din persoanele care au fost testate, pana acum.

Virusul “prostiei” se numeste Chlorovirus ATCV-1 si se gaseste in mod normal in alge, asa cum arata studiul, care precizeaza ca acesta face parte din virusii care actioneaza la nivel orofaringian. Acest virus este asociat cu schimbari in cadrul functiilor cognitive atat la oameni, cat si la soareci.

Situat in gat, virusul suprima anumite functii ale creierului, printre care si memoria, acuitatea si raspunsul imun. E posibil sa aveti o revelatie atunci cand va uitati in jur si observati persoane cu un comportament inexplicabil. Conform studiului, virusul se regaseste la aproape jumatate din populatie. Si cum acesta nu ar fi suficient, mai exista si apa contaminata, poluare, mercur si aluminiu in alimente si vaccinuri, emisiuni care “spala creierele”.

Dintre cei 90 de participanti la studiu, 40 au fost declarati purtatori ai virusului. Tot cei 40 de participanti au obtinut cele mai slabe rezultate la testele care au vizat masurarea vitezei si acuratetii procesarii vizuale. Tot aceleasi 40 de persoane au obtinut cele mai mici punctaje la testele de atentie.

Corpul uman contine miliarde de bacterii, virusi si fungi, majoritatea inofensive. Cercetarile arata ca exista si microbi care au un impact negativ asupra functiilor cognitive, purtatorul fiind clinic sanatos.

Surse: aici, aici si aici.