Plasmogel, noul acid hialuronicIngrijire pentru ea si el

Femeile isi doresc sa arate bine. Cu sau fara copii, casnice sau la conducerea multinationalelor, suple sau supraponderale, chiar daca recunosc sau nu, toate femeile isi doresc sa arate bine.

Doar ca unele si fac demersuri in aceasta directie. Dupa o varsta, in general dupa 35 de ani, ridurile incep sa fie vizibile si, oricat de mult incerci sa amani aparitia lor, nu o poti face la nesfarsit.

Injectarea de botox sau acid hialuronic a devenit o operatiune de rutina in cabinetele medicale orientate catre estetica. Plasmogelul, in schimb, este o noutate. Klara Iulia Bancila este unul dintre medicii care practica cu succes injectarile cu Plasmogel si vorbeste pe site-ul ei despre aceasta interventie.

Umplerea ridurilor cu Plasmogel este o metoda minim invaziva, netraumatica, injectabila, de intinerire, care permite ca din plasma pacientului sa se prepare unui filler natural ce poate fi folosit la inlaturarea ridurilor profunde, santurilor nazogeniene, refacerea volumetriei faciale, indepartarea cicatricilor postacneice.

Tehnica presupune recoltarea unei mici cantitati de sange de la pacient cu ajutorul unor kituri speciale, dupa care se centrifugheaza pentru a se obtine plasma; aceasa este apoi transformata, prin tratarea termica in conditii specifice, in plasmogel.

Acest gel se injecteaza ulterior la nivelul tesuturilor in regiunea ridurilor pentru a le umple, a cicatrilor pentru a le corecta sau in zonele unde volumul facial s-a diminuat mult.

Rezultatele injectarii de Plasmogel

Umplerea si atenuarea ridurilor (santurile nazogeniene, ridurile de pe frunte si din jurul ochilor, riduri si cute in regiunea buzelor si barbiei), corectia conturului facial, marirea si remodelarea buzelor, refacerea volumelor faciale, atenuarea cicatricilor postacneice si a cicatricilor atrofice, profilaxia ridurilor si a efectelor de fotoimbatrinire a pielii, reintinerirea mainilor, gatului, decolteului toate sunt posibile prin injectarea de Plasmogel.

Plasmogelul se poate combina si cu alte tratamente si proceduri estetice cum ar fi: PRP-ul (efectul este spectaculos, la fel si rezultatul antiaging), injectii cu toxina botulinica, dar si alte proceduri.

In afara de utilizarea sa in chirurgia estetica, plasmogelul a fost folosit cu succes in chirurgia plastica si reconstructiva, la tratamentul de urgenta al plagilor de arsura de gradul 2 si 3, efectele fiind timp de reepitelizare a arsurilor mai scurt si vindecare mai rapida, cicatrici de calitate mai buna, rata complicatiilor postcombustionale mult mai mica.

Contraindicatii

- Perioada de sarcina, perioada alaptarii
- Bolile sistemice ale sangelui
- Boli oncologice
- Procesul de infectare acuta
- Alergie la anticoagulante

Avantajele utilizarii Plasmogelului

Plasmogelul este un filler natural, care nu da reactii alergice sau de respingere, procedura nu este una dureroasa. In plus, nu este necesara recuperarea, injectarea durand maxim o ora, indiferent de amplitudinea procedurii.

Fillerul nu este nici mutagen, nici toxic si este exclusa posibilitatea infectarii.

Klara Iulia Bancila este medic specialist chirurgie plastica, estetica si reparatorie si are propria clinica, in Bucuresti. A absolvit Facultatea de Medicina din Targu-Mures in 1995 si specializarea in Chirurgie plastica-microchirurgie reconstructiva in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, in perioada 1995-2000. Are o experienta de peste 15 ani in chirurgia plastica, reconstructiva si estetica, iar din anul 2000 a infiintat propria clinica de chirurgie estetica, tratand in acesti ani peste 5000 de pacienti.

 

Surse: aici si aici.