Ce poti face cu un castravete?
04.02.2015
Pepenele verde (Citrullus Lanatus), numit regional si harbuz, lebenita sau lubenita este o planta de cultura de la care se recolteaza fructele in perioada iulie- august.
Pepenele este consumat ades ca gustare sau desert, insa calitatile sale deosebite il recomanda si in tratarea pe cale naturala a unor afectiuni sau diminuarea disconfortului produs de acestea.
Iata cateva idei despre cum poate fi utilizat pepenele verde in tratarea unor probleme de sanatate:
-litiaza, hiperuricemie – se consuma minim un kilogram de pepene verde zilnic, timp de 21 de zile.
-diuretic – se consuma minim doua kilograme de pepene verde zilnic, timp de 21 de zile
-litiaza renala, biliara, vezicala – se consuma 1-2 linguri de seminte zdrobite de pepene verde, zilnic.
-hepatita cronica – se consuma zilnic cate o cana de suc proaspat de pepene verde.
-inflamatie si arsuri usoare – cataplasme cu miez de pepene verde.
Cura cu pepene verde proaspat, consumat pe tot timpul verii, constituie cel mai eficient tratament diuretic. O portie de pepene verde (aproximativ 150 de grame) are doar 46 de calorii, in schimb contine vitamina C, cupru, biotina, potasiu, vitamina A, B1, B6 si magneziu.
Surse: aici si Nica, Ioan – Natura si credinta – Izvoare de sanatate, Ed. Plumb, Bacau, 1999