PediTel 1791, sfat medical pediatric prin telefonStiri

Parintii din Cluj-Napoca au primit, in luna ianuarie, un ajutor extrem de pretios pentru momentele in care se confrunta cu urgente medicale in care sunt implicati copiii si nu stiu cum sa reactioneze sau sa-i ajute. Un simplu telefon la 1791 poate fi salvator.

Numarul de telefon 1791 poate fi apelat cu tarif normal din retelele de telefonie mobila Vodafone, Cosmote si Orange, dar si din Romtelecom.

Desi PediTel 1791, sfat medical pediatric prin telefon, in regim de urgenta, este valabil doar pentru municipiul Cluj Napoca, initiatorul proiectului,  Fundatia Parinti din Romania, are ca misiune coagularea si catalizarea intereselor tuturor parintilor din Romania. Filiala din Cluj-Napoca a asociatiei, Parinti Clujeni, au ajutat la materializarea unui vis si au muncit timp de patru ani pentru ca serviciul sa fie functional.

Proiectul pilot PediTel 1791 Cluj este implementat prin proiectul anual, numit „Zambet de Copil. Copilaria NU e la Spital.” Obiectivul general al fundatiei este cresterea gradului de satisfactie al populatiei clujene, in raport cu serviciile medicale oferite, prin crearea unui serviciu medical de tipul call-center.

PediTel 1791 este telefonul de la Spitalul de Urgenta pentru Copii Cluj, unde orice parinte clujean poate suna, cand copilul sau (intre 0 si 18 ani) are o urgenta medicala, pentru care are nevoie indrumare si sfat medical, pana la consultul efectiv cu medicul de familie sau medicul pediatru.

Proiectul „Zambet de Copil. Copilaria NU e la Spital”, este implementat anual de Fundatia Parinti din Romania, filiala Parinti Clujeni, cu beneficiar Spitalul de Urgenta pentru Copii Cluj.

In 2013-2014, scopul principal al proiectului este infiintarea si functionarea unui serviciu telefonic de tip call center de sfat medical pediatric in regim de urgenta, care sa functioneze non-stop. La acest telefon vor raspunde cadre medicale formate special pe acest serviciu.

Surse: aici si aici