Look-ul pe care barbatii il considera cel mai atragatorMod de viata

Femeile care nu au trecut prin lama bisturiului, care au un aer natural si nu fac abuz de produsele de make-up sunt considerate mai atragatoare decat "papusile Barbie" insufletite de silicon, botox si straturi multe de machiaj.

Aceasta este concluzia unui studiu publicat in The Quarterly Journal of Experimental Psychology. Cercetatorii au ales 44 de femei care au pozat pentru fotografi cu experienta. Fiecare doamna si domnisoara a primit o trusa completa de machiaj si a fost rugata sa se machieze asa cum o face in mod normal pentru a petrece o seara in oras. Fiecare a fost fotografiata inainte de machiaj, in timpul procesului si la final.

Pentru fiecare femeie au fost alese 21 de imagini care le prezinta in diverse etape ale aplicarii machiajului.

44 de observatori, 22 de barbati si 22 de femei, au urmarit cate un slideshow pentru fiecare dintre femei, imaginile aratand progresiv, apoi regresiv stadiile aplicarii produselor cosmetice.

Fiecare observator a avut de ales, pentru fiecare participanta la studiu, 3 imagini. Cea care i se pare cea mai atractiva, cea despre care crede ca ar fi cea mai atractiva pentru barbati si cea despre care crede ca ar fi cea mai atractiva pentru femei.

Femeile au preferat putin mai mult make-up decat barbatii, dar nu cu mult mai mult. O observatie interesanta: modelele au folosit cam cu 30% mai multe farduri decat au considerat ca fiind atragator observatorii, atat femei, cat si barbati.

Atat femeile, cat si barbatii observatori au crezut ca ceilalti prefera mai mult machiaj decat ei insisi. De aici, o concluzie simpla: fiecare se considera ca facand parte dintr-o minoritate, daca prefera un look cat mai natural.

Observatorii de ambele sexe au presupus ca barbatii prefera mai mult machiaj desi realitatea a aratat exact contrariul.

Cand vine vorba de machiaj, mai putin inseamna mai mult (less is more).

 

Surse: aici si aici.