Ce poti face cu un castravete?
04.02.2015
Ciocolata si menta formeaza o combinatie clasica, utilizata de bucatarii din toata lumea. Pentru aceasta reteta, nucile caju pot fi inlocuite cu miez de nuca de cocos tanara, nuci macadamia sau migdale. Daca va place inghetata mai dulce, puteti adauga sirop de artar, una sau doua linguri. Daca va lipseste menta proaspata se poate utiliza si extractul de menta.
O ceasca de nuci caju
Doua linguri de ulei de nuca cocos, lichid
O treime de ceasca de curmale
O lingura de cacao boabe
Doua linguri de menta proaspata, maruntita
Incalziti uleiul de cocos pana devine lichid, punand bolul pe un vas cu apa calda. Amestecati toate ingredientele pana la omogenizare, folosind un blender sau un robot de bucatarie.
Turnati compozitia in tavi sau forme pentru inghetata. Congelati timp de trei ore sau pana se solidifica.
Calorii: 585
Grasimi: 44gr
Proteine: 13gr
Sodiu: 14mg
Fibre: 6gr
Sursa: Snyder, Mike; Faass, Nancy; Novac, Lorena – 300 retete hrana vie; Ed. Orizonturi, 2013