Cum ne spalam corect pe fataIngrijire pentru ea si el

Pare banal sa vorbim despre spalatul fetei. Aproape toata lumea crede ca apa rece e suficienta pentru a ne trezi si a curata si fata. Modul in care este curatat fata, ani la rand, va face diferenta, in timp. Iar tenul matur curatat corect va arata, cu siguranta, mult mai bine decat cel neglijat sau intretinut “dupa ureche”.

Primul pas este curatatrea cu apa calda sau maxim la temperatura camerei. Apa rece inchide porii, iar cea foarte rece este un adevarat soc pentru piele. Este recomandata si utilizarea unui gel non-abraziv, care nu contine alcool, pentru indepartarea impuritatilor.

Folositi degetele pentru a stimula circulatia sangelui si pentru a intinde gelul pe toata suprafata pielii. Materialele textile sau buretii, utilizati frecvent, pot duce la iritare, inrosire, chiar la ranirea zonelor sensibile.

Rezistati tentatiei de a aplica un scrub. Aceasta metoda de indepartare a celulelor moarte este recomandata o data pe saptamana, chiar mai rar daca nu lucruti intr-un mediu poluat sau in aer liber. Scrub-ul aplicat mai des poate duce la iritarea sau chiar lezarea pielii.

Fata nu se sterge energic. Dupa ce ati indepartat gelul de curatare si ati clatit cu apa caldura, uscati pielea prin tamponare cu un prosop din bumbac moale sau cu servetele din celuloza.

Pentru a preveni deshidratarea, dupa spalare se aplica o crema potrivita tipului de piele. Indepartarea, odata cu impuritatile, a grasimii naturale proprie pielii trebuie compensata cu o crema de calitate. In functie de tipul de ten si de cat de sensibil este, e de preferat ca zona din jurul ochilor sa fie protejata cu un gel special de contur pentru ochi. Ideal ar fi ca tipul de crema ales sa aiba si un filtru de protectie impotriva razelor ultraviolete, cu factor de protectie minim 15.

Limitati-va la spalatul pe fata de doua ori pe zi, dimineata si seara. Daca mergeti la sala sau intr-un mediu in care transpirati, daca transpirati sub casca de protectie, spalati-va pe fata - transpiratia irita. Dar nu mai des, deoarece spalarea excesiva usuca pielea.

Sursa: aici.