Coapse mai subtiri din sapte miscariAerobic si fitness pentru acasa

Nu mai incapeti in jeansii skinny, desi aveti impresia ca faceti suficienta miscare zilnic? Adevarul e ca multe exercitii cuprinse in rutina zilnica sau bisaptamanala nu includ miscari cheie care sa subtieze si zone ascunse, cum ar fi interiorul coapselor. Din fericire, in doar cateva saptamani puteti avea coapse mai subtiri, mai sexy, mai ferme.

Jessica Smith, fitness guru si protagonista seriei "10 Minute Solution: Knockout Body" vine cu un program uluitor de simplu, cu miscari care topesc grasimea din interiorul coapselor.

Pentru a avea rezultate, miscarile trebuiesc efectuate in sistem circuit, fara pauza intre ele, de macar patru ori pe saptamana. Dupa acest circuit trebuie sa faceti 20 de minute de antrenament cardio, dupa preferinta. Pentru a accelera arderile, reduceti dieta zilnica cu 500 de calorii.

Skater

Porniti cu picioarele apropiate, cu degetele spre inainte, bratele pe langa corp, cu gatul drept si privirea inainte.Simulati cu piciorul drept un pas ca pe patine, apoi trageti piciorul stang langa el. Impingeti si trageti bratele, alternativ, ca si cand v-ati lua avant sa va dati cu patinele. Cand faceti pasul in lateral cu piciorul stang, impingeti bratul drept inainte si alternati rapid. Repetati de cat de multe ori puteti, timp de un minut, fara a face pauza. Aceasta miscare va solicita nu doar interiorul coapsei, ci si muschii fesieri.

Balerina

Corpul drept, privirea inainte, picioarele usor departate. Varfurile picioarelor si genunchii trebuie sa creeze un unghi de 45 de grade, iar mainile se odihnesc pe solduri. Miscarea aceasta se efectueaza intr-un ritm de patru timpi si incepe cu pasul simplu de balet plie, astfel: indoiti genunchii fara a misca talpile de pe podea si lasati-va cat de jos puteti, pastrand spatele drept. Mentineti pozitia cea mai joasa timp de 30 de secunde, dupa care indreptati incet picioarele si glisati calcaiul stang spre dreapta, incrucisand usor picioarele, strangeti cat de tare puteti coapsele interioare pentru 30 de secunde. Faceti un pas mare inapoi la stanga si se repeta plie, apoi glisati calcaiul drept. Repetati de 10 ori aceasta miscare.

Semicercul

Stati cu picioarele usor departate, aliniate cu soldurile, cu bratele relaxate, priviti inainte. Ramaneti cu piciorul stang pe podea, iar cu dreptul desenati un semicerc imaginar in aer, de la stanga la dreapta. Cand ajungeti cu piciorul drept pe podea, mutati pe el greutatea, iar cu piciorul stang desenati un semicerc imaginar in aer, de la dreapta la stanga. Repetati de cate zece ori, alternativ, aceasta miscare.

Atitudine

Stati pe piciorul stang si ridicati piciorul drept cativa centimetri de la sol, indoindu-l din genunchi. Genunchiul drept este impins catre exterior, iar calcaiul ajunge in dreptul genunchiului stang. Lasati piciorul drept in jos, fara a atinge podeaua, apoi ridicati-l in aceeasi pozitie, cat de sus puteti, pastrand calcaiul sus. Aceasta este o miscare. Repetati-o de 15 ori pe partea dreapta si de 15 ori pe partea stanga.

Strange prosopul

Intindeti-va pe spate cu genunchii flexati, talpa lipita de podea, bratele relaxate, pe langa corp. Asezati un prosop rulat intre genunchi. Strangeti cat de tare puteti prosopul, pana simtiti ca va dor muschii din interiorul coapsei si ridicati bazinul de pe podea cat de sus puteti, spre tavan. Mentineti pozitia 5 secunde apoi coborati bazinul pe podea. Repetati aceasta miscare de 15 ori.

Genunchii indoiti

Stati in fund, cu palmele lipite de podea, in lateralele soldurilor. Aduceti genunchii indoiti in fata, atingandu-se usor si priviti inainte. Ridicati usor calcaiele, dar varfurile raman pe podea. Departati usor genunchii in laterale, in timp ce va incordati abdomenul. Departati picioarele cat de tare puteti si apropiati-le usor, pana se ating din nou. Repetati de 20 de ori acest exercitiu. In timp ce executati aceasta miscare nu va sculptati doar coapsele, ci si abdomenul si soldurile.

Broscuta

Intindeti-va pe spate, cu mainile relaxate pe langa corp. Indoiti genunchii si duceti-i la piept. Departati genunchii, stati cu calcaiele apropiate si departati varfurile, la 90 de grade. Acum intindeti picioarele impingandu-le inainte si formati cu podeaua un unghi de 45 de grade. Trageti incet genunchii catre piept si repetati miscarea de 15 ori.

Dupa cateva miscari de stretching, continuati cu 20 de minute de antrenament cardio. Veti incepe sa observati imbunatatiri ale dimensiunilor coapselor dupa doar doua saptamani, daca faceti corect exercitiile.

Surse: aici