Barbieritul si protejarea pieliiIngrijire pentru ea si el

Barbieritul este un ritual zilnic pentru majoritatea barbatilor, insa in perioada rece care urmeaza va fi nevoie de mai multa atentie si un plus de ingrijire, pentru a preveni iritatiile si uscarea pielii.

Conform studiilor, cel mai eficient este barbieritul umed. Dusul inainte de barbierit ajuta si mai mult, apa calda si aburii deschizand porii si hidratand pielea. Un prosop umezit cu apa calda si aplicat pret de cateva minute pe fata poate avea un efect asemanator si ajuta, mai ales in cazul firelor foarte groase. Aceasta tehnica era folosita si de barbieri.

Utilizarea produselor de calitate este necesara, mai ales pentru tenul sensibil. Alege fiecare produs in parte in functie de tipul de piele si nu te uita la diferenta de cativa lei. Lasa crema sau spuma sa actioneze macar un minut dupa aplicare, pentru a avea timp sa hidrateze firele de par si sa le inmoaie.

Chiar daca ti se pare de moda veche, pamatuful ramane cea mai eficienta cale de a ridica firele de par si a le acoperi de crema sau spuma, plus ca ajuta la indepartarea celulelor moarte. Cu pamatuful, crema se aplica cu miscari circulare.

Aparatul de ras de calitate face diferenta. Atunci cand te barbieresti nu indepartezi doar par, ci si pana la doua straturi de piele de pe fata. Dupa fiecare miscare executata in contact cu pielea, clateste aparatul sub jet de apa fierbinte, pentru a curata cat mai bine lamele. Utilizarea apei fierbinti tine de lubrifiere, nu de sterilizare.

In cazul in care au ramas fire de par mai lungi sau ai uitat o zona, aplica din nou crema sau spuma, dar numai pe respectiva portiune. Limiteaza-te la a rade doar acolo unde este necesar. Astfel, vei preveni eventuale iritatii.

Dupa barbierit, clateste fata cu apa calduta si usuc-o prin tamponare cu un prosop moale. Nu freca pielea, pentru a nu o irita. Utilizeaza un balsam tip "after shave" si o crema hidratanta pe toata fata, pentru ca tenul sa fie protejat de frig si vant.

 

Ce sa nu faci

 

- nu apasa pe aparatul de barbierit

- nu te spala cu apa fierbinte sau cu apa prea rece

- nu insista si nu freca lama pe aceeasi zona

- nu aplica spuma pe fata uscata