Barbatii beau mai mult in zilele in care fac sportMod de viata

In zilele in care au o activitate fizica mai intensa, in special de joi pana duminica, barbatii consuma si cantitati mai mari de alcool. Aceasta este concluzia unui studiu realizat cu ajutorul unei aplicatii pentru smartphone-uri, care functioneaza ca un jurnal.

Luni, marti si miercuri barbatii sunt mai ocupati cu activitatile de la serviciu, insa de joi incepe asa-numitul "weekend social", timp in care acestia socializeaza atat in sala de fitness sau pe terenul de sport, cat si la beri.

David E. Conroy, conducatorul studiului, este profesor la Facultatea de Medicina din cadrul Northwestern University Feinberg si s-a specializat pe preventie. "Miscarea insuficienta si consumul de alcool sunt strans legate de multe probleme de sanatate. Noi, barbatii, tebuie sa invatam cum sa profitam la maxim de activitatile sportive, fara a ajunge sa consumam cantitati mai mari de alcool", precizeaza Conroy, facand referire la "berea cu baietii", un obicei impamantenit dupa o partida de fotbal, un tenis sau baschet, sau chiar dupa sala.

La studiu au participat 150 de barbati cu varste cuprinse intre 18 si 89 de ani. Timp de cate 21 de zile, de trei ori in acelasi an, acestia au inregistrat in jurnalul de pe telefon tot ce au facut in materie de sport si fiecare mililitru de alcool consumat. Fata de studiile asemanatoare realizate anterior, acesta are avantajul de a inregistra toate datele simultan, la scurt timp dupa petrecerea evenimentelor, fara a exista riscul ca memoria sa diminueze cantitatile si sa creasca numarul minutelor.

Cercetatorii atrag atentia asupra unui aspect ce tine de finetea interpretarii. "Rezultatul studierii atente a comportamentului zilnic nu este pur si simplu ca cei care fac mai mult sport beau mai mult, ci faptul ca in zilele in care barbatii sunt mai activi exista si tendinta de a consuma o cantitate mai mare de alcool decat in restul zilelor", precizeaza Conroy. Profesorul  va incepe in curand un alt studiu, care are ca scop determinarea motivelor pentru care barbatii consuma alcool, relationat cu activitatea fizica.

Sursa: aici.