Abcesul dentarTerapii si remedii din natura

Nopti nedormite, disconfort, dureri, iritabilitate. Sunt doar cateva dintre „accesoriile” unui abces dentar. Pana ajungeti la medicul stomatolog, cateva preparate naturale va pot veni in ajutor.

Ce aste abcesul dentar?

Abcesul dentar este o forma speciala de abces, cu localizarea la radacina dentara. Spre deosebire de alte localizari, in abcesul dentar este aproape totdeauna afectata starea generala a persoanei, pe care durerile locale si fenomenele inflamatorii o impiedica sa se odihneasca sau sa‑si desfasoare viata in mod normal

Pentru ameliorarea durerilor si a fenomenelor inflamatorii, se recomanda  Apis CH30, 3 granule de 3 ori pe zi, cateva zile.

Gargara

Pentru a diminua simptomele si a ajuta vindecarea abcesului este utila gargara. Cum se face? Din gargara, o solutie preparata din apa plata (200 ml), o lingurita de Tinctura de GalbeneleCalendula officinalis TM si o lingurita de Tinctura de SunatoareHypericum perforatum TM, se ia cate o gura si se tine cat mai mult in dreptul zonei cu probleme, din ora in ora, intreaga zi.

Maceratul glicerinic ‑ Extract din muguri de Coacaz negruRibes nigrum MG=D1, 3 ml in apa, de 3 ori pe zi, zilnic, 7‑10 zile, sustine starea generala a persoanei afectate si‑i diminueaza din stresul cauzat de problema in sine, abcesul. Are si efecte antiinflamatorii si de stimulare imunitara.

La acesta se poate adauga si Extract din muguri de Mesteacan pufosBetula pubescens MG=D1, 3 ml in apa de 3 ori pe zi, administrat impreuna cu primul macerat glicerinic, in primele zile de evolutie ale abcesului dentar.

Pentru ameliorarea starilor de agitatie si a tulburarilor emotionale se recomanda Extract din muguri de Tei argintiu - Tilia tomentosa MG=D1, 20-40 de picaturi de 1‑2 ori pe zi, in special seara la culcare.

Un abces dentar este o urgenta stomatologica, iar tratamentul natural poate fi administrat numai ca tratament de sustinere si adjuvant la tratamentul local, stomatologic.

Dupa interventia stomatologica, pentru cicatrizare si intarirea organismului, se recomanda remediul homeopatic Arnica CH30, 3 granule de 2 ori pe zi, 7‑10 zile (orice interventie stomatologica este un mare stres pentru organism).

Pentru a obtine cele mai bune si mai rapide rezultate, utilizati doar produse de calitate, cumparate din farmacii sau magazine cu produse naturale. Pentru mai multe informatii despre produse gemoterapice accesati www.plantextrakt.ro.

 

Surse: aici.
 

*Recomandarile din acest articol nu inlocuiesc consultul medical.