Ce poti face cu un castravete?
04.02.2015
Oul este alimentul-simbol pentru proteine. Nu degeaba a mancat Sylvester Stallone zeci de oua crude pentru a avea forta necesara sa faca fata personajului Rocky Balboa, pret de sase lung-metraje. Si reputatia oului este castigata pe merit: sase grame de proteina pura intr-un ou fiert tare.
Totusi, monopolul asupra proteinelor nu este detinut pe buna-dreptate, existand multe alte alimente cu un continut mai ridicat in proteine.
Spirulina este o alga marina cu un continut uimitor de proteine. Doar doua lingurite din aceasta iarba uscata contin opt grame de proteine, impachetate in doar 40 de calorii. Spirulina poate si adaugata intr-un smoothie, imprastiata peste salata sau o puteti incorpora intr-un sos pentru legume.
Un sfert de cana de boabe de soia reprezinta o gustare ideala, care contine 15 grame de proteine, plus o doza sanatoasa de fibre si potasiu. Boabele de soia sunt un ingredient ideal pentru mixurile de nuci sau pot fi consumate ca atare.
Cand vine vorba de iaurt, cel grecesc integral cu un continut scazut de grasime poate avea pana la 17 grame de proteine la suta de grame de produs. Un singur iaurt pe zi poate asigura o treime din necesarul unei persoane.
Doar 30 de grame din deliciosul sortiment de branza elvetiana contin opt grame de proteine. Totusi, aceasta branza trebuie consumata cu grija si, mai ales, cu masura. O portie de 30 de grame are aproximativ 117 calorii. Fiind foarte gustoasa, e destul de greu sa te opresti dupa doar o portie.
Aceste seminte sunt recunoscute mai ales pentru cantitatea mare de magneziu pe care o contin, dar sunt si foarte bogate in proteine: 10 grame la sfertul de cana.
Sursa: aici.