Virozele digestive, abordare corecta si tratament naturalTerapii si remedii din natura

De departe, virozele digestive sunt pe primul loc intre bolile infectioase acute de primavara. Cauzate de Rotavirus, virusul Norwalk, coronavirusurile, adenovirusurile (tipurile 40,41), enterovirusurile (Coxsackie, ECHO) constituie un veritabil “BAU-BAU”pentru mamici si tatici.

Medicul primar pediatru Stefania Olteanu ne ofera cateva raspunsuri la cele mai frecvente intrebari, dar si solutii pentru problemele cu care se confrunta cei mici.

"Este oare justificata teama care ni se strecoara in suflet? Sa analizam datele:
  
Epidemiologie: virozele digestive se manifesta sporadic si frecvent sub forma de focare epidemice si afecteaza copiii din colectivitati. Calea de transmitere este cea digestiva, ceea ce inseamna ca respectarea normelor de igiena in cadrul familiei/colectivitatii opreste raspandirea virusului.

Tabloul clinic: incubatie scurta (12-24 ore), febra (nu e obligatoriu), stare generala influentata, apetit scazut, greata, varsaturi, colici abdominale, diaree. Este posibil ca in acelasi timp sa fie afectati  mai multi membri ai familiei, prezentand unul sau mai multe simptome, in functie de predispozitiile genetice ale fiecarei persoane (de ex. mama cu diaree / copilul cu varsaturi / tata cu varsaturi si diaree).

Tratament:
-  scoaterea din colectivitate / repaus la pat,
-  hidratare corecta  si regim alimentar specific,
-  tratament cat mai natural cu putinta,  care sa ajute efortul propriu de vindecare al organismului.
Inca de la debut, sustinem starea generala cu cel mai puternic antiinflamator sistemic si stimulator imunitar din gemoterapie, Extractul din muguri de Coacaz negru. Cand se asociaza greata si varsaturile, adaugam Extractul din muguri de Smochin, un antispastic eficient pe musculatura neteda si echilibrator al functionarii sistemului nervos vegetativ. Daca exista si diaree ajutam cu:
Extractul din mladite de Afin, pentru efectul sau antiinflamator si astringent pe mucoasa intestinala; de ales daca sunt prezente si afte /gingivo-stomatita  bucale sau eczema anala, sau
Extractul din mladite de Merisor, pentru efectul modulator pe motilitatea intestinala si pe secretia enzimatica de la acest nivel; se recomanda mai ales daca copiii prezinta in antecedentele personale constipatie /infectii urinare / parazitoza intestinala, sau
Extractul din muguri de Nuc, pentru efectul sau cicatrizant pe mucoasa intestinala, mai cu seama daca  diareea survine dupa tratamente cu  antibiotice. Nucul este util si cand copilul prezinta paraziti intestinali.
Se administreaza intre 1-4 gemoterapice, in mai multe administrari diurne, in concordanta cu tabloul clinic al pacientului si cu intensitatea simptomelor.

Reguli de aur
Se incepe tratamentul de la primele simptome.
Daca nu se vede o ameliorare rapida a simptomelor, atunci se cere ajutorul medicului specialist in terapii alternative.

CONCLUZII:  Prin minunatele remedii gemoterapice avem la indemana FARMACIA  NATURII.
 Sa o descoperim impreuna si  astfel sa ajungem sa cantam impreuna cu copiii nostri:
NU MI-E FRICA, NU MI-E FRICA DE  BAU-BAU!"