Tu stii de ce iti miroase respiratia? Ingrijire pentru ea si el

Daca mananci mai multe fructe sau legume nu va mai mirosi respiratia? Poate fi respiratia urat mirositoare un simptom al diabetului? Poate o singura carie sa depoziteze atat de multe resturi care sa miroasa urat?

Specialistii au raspunsuri pentru aceste intrebari. Dar si pentru altele.

Respiratia va fi mai proaspata daca vom consuma mai multe mere si portocale?
Da. Consumul de fructe si legume poate sa diminueze respiratia urat mirositoare. Acestea ajuta la mentinerea hidratarii si la un nivel ridicat de saliva. Iar saliva este cea care improspateaza mereu gura. 

Halitoza este numele unei boli de piele?
Nu, este denumirea generica pentru respiratia urat mirositoare. Cunoscuta si ca halena, aceasta situatie ar trebui sa va trimita repede la dentist. Daca igiena corecta a cavitatii bucale este mentinuta, tot pot sa apara probleme.

Usturoiul miroase si dupa ce te speli pe dinti?
Da. Chiar daca te speli pe dinti si clatesti cu apa de gura, respiratia tot va mirosi. Chiar si dupa digerare usturoiul continua sa miroasa, o substanta continuta de acesta fiind transferata in sistemul circulator si transferata in plamani, fiind expirata. Mai exicient decat decat pasta de dinti este patrunjelul. Consumati o cantitate mai mare dupa ce ati mancat usturoi, dar pentru a diminua mirosul, acesta neputand fi indepartat in totalitate.

Ceaiul verde poate indeparta respiratia urat mirositoare?
Nu ceaiul in sine, ci antioxidantii continuti de acesta. Ceaiul verde contine polifenoli, o serie de antioxidanti care ii protejeaza pe consumatori de carii si, implicit de respiratia urat mirositoare.

Ata dentara ajuta?
Da! Ata dentara este cea mai eficienta pentru indepartarea resturilor de alimente ramase intre dinti, chiar si dupa un periaj corect. In plus, ata dentara ajuta si la indepartarea depunerilor.

Copiii mostenesc respiratia urat mirositoare?
Nu. S-au efectuat studii pe acest subiect si s-a demonstrat ca nu exista nicio legatura genetica. Insa poate fi un efect al acelorasi obiceiuri, pe care copiii le invata de la parinti. Cu cat se incepe mai devreme igiena cavitatii bucale (dintisorii se periaza chiar de la aparitie), cu atat sansele ca dantura sa fie sanatoasa si sa nu apara halena sunt mai mari.

Daca te speli zilnic, folosesti atat dentara si apa de gura nu vei avea halena.
Fals. Respiratia mirositoare poate fi simptomul unei afectiuni medicale, alta decat o carie in care se aduna resturi alimentare sau o afectiune gingivala. Vorbim de infectii respiratorii, diabet, afectiuni ale ficatului sau rinichilor. Daca dentistul va spune ca halena nu provine din aria sa, ar ficazul sa consultati un generalist sau un medic specialist.

 

Sursa: WebMD