Tot mai multi medici cauta alternative la tratamentele alopateStiri

Zi de zi sunt publicate concluzii ale studiilor care au loc in domeniul medical. Stiinta a avansat enorm. Insa in ultimii ani s-a observat o tendinta de reintoarcere catre natura atat in ceea ce priveste alimentatia, dar mai ales in cazul tratarii diferitelor afectiuni. Accesul la informatii ii face pe pacienti mai atenti la variantele si optiunile pe care le au. Si tot mai multi aleg sa incerce intai tratamente cat mai naturale.

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie se bucura de la an la an de tot mai multi membri, gemoterapia si homeopatia fiind doua dintre cele mai puternice curente in tratamentele alternative. Lunar, asociatia organizeaza ateliere de gemoterapie la care, pe langa medici care au urmat cursurile si au competente, aleg sa vina tot mai multi medici de familie si specialisti.

Intalnirile sunt un bun prilej pentru a afla mai multe informatii despre produse, dar si despre experientele colegilor in tratarea diferitelor afectiuni.

In 16 februarie a avut loc un atelier in care s-a discutat despre prescriptia gemoterapica in patologia genitala. Chiar presedintele asociatiei, dr. Simona Nitu a prezentat cateva cazuri clinice si variantele sale de tratament, insa discutiile au fost deschise si interesante pentru toti cei prezenti, prin perspectiva tuturor factorilor care au constituit patologia si solutiile gasite pentru fiecare problema in parte, pana la vindecarea pacientelor.

Iar atelierele anterioare au avut subiecte cel putin la fel de actuale - parazitozele intestinale sau afectiunile aparatului digestiv. In 15 martie va avea loc urmatorul atelier a carui tema generala este procesul inflamator.

Din fericire, la aceste evenimente au acces toti cei interesati, chiar daca nu sunt inscrisi in asociatie. La ultimul atelier, de exemplu, au fost prezente peste 80 de persoane.

"Pentru anul acesta avem deja programate 6 ateliere. Gemoterapia ofera solutii foarte eficiente, de exemplu pentru problema discutata astazi, afectiunile genitale. Avem colaboratori si printre medicii ginecologi, nu doar intre medicii de familie, cu care avem o colaborare mai stransa. Extractul din mladite de zmeur este reechilibrantul natural, fara reactii adverse, care este recomandat in foarte multe afectiuni genitale, de la pubertate si pana la menopauza. Totusi, astazi vom face o prezentare a extractului din mladite de sequoia, care este un excelent antisenescent si care e recomandat si in unele dezechilibre hormonale aparute atat la femei, cat si la barbati", a declarat Carmen Ponoran, secretarul general al asociatiei si farmacist specialist cu competenta in homeopatie din 1992.

In perioada 3-5 iunie, la Cluj-Napoca va avea loc cea de-a VII-a Conferinta Nationala de Gemoterapie, cu participare internationala. Aceasta va marca implinirea a 37 de ani de cand au aparut la noi in tara primele scrieri despre gemoterapie si s-au preparat, intr-o farmacie, primele extracte gemoterapice. La conferinta va fi prezent si dr.Fernando Pitera, unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati gemoterapeuti din lume.