vitamina c

Dieta de iarnaTipuri de diete

Putini sunt cei care isi propun sa slabeasca iarna. Sarbatorile, mancarurile traditionale, felul de a petrece al romanilor sunt impedimente unanim acceptate. O dieta corecta de iarna nu impune restrictii, ci promoveaza echilibrul. Iarna, faceti un tel din a va mentine sanatatea si a creste imunitatea, slabitul lasati-l pentru primavara.  

5 remedii naturale pentru alergiile de sezonTerapii si remedii din natura

Primavara nu vine doar cu flori si copaci inverziti, albine zumzaitoare si soare caldut, ci si cu stranuturi, ochi care curg si o permanenta stare de alerta pentru nas. Tot mai multe persoane sufera de forme usoare de alegii sezoniere, multe dintre ele fara sa-si dea seama de adevaratul motiv al starii ce seamana cu un guturai usor. Nu trebuie sa stati si sa indurati simptomele alergiilor, chiar daca nu vreti sa apelati la medicamentele pe baza de antihistaminice.

Sucul de fructe vs. bauturile cu gust de fructeNutritie sanatoasa

Copiii iubesc sucul pur de fructe datorita gustului, iar parintii il iubesc si mai mult datorita faptului ca e o sursa sanatoasa de nutrienti. Atunci cand alegeti un suc pentru copii, e important sa stiti ce tip de suc si ce cantitate sa oferiti celor mici. Sunt cateva aspecte pe care ar trebui sa le luati in considerare cand decideti ce suc alegeti si diferentele dintre sucurile de fructe si bauturile cu aroma sau continut variabil de fructe. Sucurile nu sunt la fel.

Alimente pentru oase mai puterniceAlimente

Riscul fracturilor si al osteoporozei creste invers proportional cu consumul de alimente bogate in calciu. "Inima, sangele, muschii si nervii au nevoie de calciu pentru a functiona normal. Daca dieta dumneavoastra nu contine suficient calciu pentru a inlocui ce se uzeaza, calciul va fi luat din oase, lasandu-le slabite si predispuse fracturilor", aminteste purtatorul de cuvant al Asociatiei Americane de Dietetica.