studiu

98 de romani din 100 beau in week-endMod de viata

In toate clasamentele prezentate pe canalele media, Romania ocupa locuri codase cand vine vorba de alimentatie sanatoasa, prezentarea la medic pentru controale anuale, dar suntem pe primele locuri cand vine vorba de consum de alcool si tigari, boli cronice, rata de ingrasare. Sunt motive de ingrijorare, mai ales cand apare si studiul efectuat de Institutul National de Statistica, care ne arata cum percep romanii starea de sanatate si cum este aceasta, de fapt.

Tu ce batiste folosesti?Stiri

Vremea in care fiecare barbat avea doua batiste, una la rever si una in buzunar, a apus. Nici femeile nu mai poarta in posete batiste fine, brodate. Acestea au fost inlocuite de batistele nazale, mai igienice si mai usor de utilizat. Nu trebuie spalate, calcate si nici nu poarta mucozitatile sau murdaria pana la prima spalae, ci pana la primul cos de gunoi.  

Si depresia tatalui face rau copiluluiSarcina si ingrijirea copilului

Depresia tatalui in timpul primului an de viata al copilului, la fel ca si cea a mamei, supune copilul la un risc suplimentar de a dezvolta tulburari de comportament precum lovitul, muscatul, impinsul, mintitul, anxietatea sau tristetea, potrivit unui nou studiu.

Oamenii sunt din ce in ce mai inteligentiMod de viata

In ultimii 60 de ani IQ-ul mediu a crescut cu 20 de puncte. Cercetatorii de la Kings College London au analizat rezultatele testelor pentru stabilirea coeficientului de inteligenta a peste 200.000 de persoane si concluzia a fost clara: oamenii sunt tot mai destepti. Explicatia este logica si include nivelul ridicat de educatie si un sistem sanitar evoluat, fata de momentul de referinta, 1950.

Look-ul pe care barbatii il considera cel mai atragatorMod de viata

Femeile care nu au trecut prin lama bisturiului, care au un aer natural si nu fac abuz de produsele de make-up sunt considerate mai atragatoare decat "papusile Barbie" insufletite de silicon, botox si straturi multe de machiaj.

Studiu Comparativ pe bauturile energizante – Cate E-uri sunt intr-o doza?Aditivi si alte pericole din alimente

Bauturile de tip energizant se gasesc in toate hipermarketurile si sunt o sursa imensa de E-uri, zahar sau indulcitori si diferiti aditivi. Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons a realizat in perioada iulie-august un studiu pe etichetele bauturilor racoritoare tip energizant ce se regasesc pe piata din Romania.

Efectele nocive ale zaharului (II)Nutritie sanatoasa

Daca nu v-ati lamurit cat de nociv este consumul de cantitati mari de zahar rafinat, poate va vor convinge cateva argumente bazate pe studii indelungate: zaharul provoaca dependenta, la fel ca si unele droguri. Zaharul distruge incet, dar sigur functiile creierului, dupa o anumita varsta. Zaharul provoaca dependenta

Prostia e o boala, cauzata de un virusDespre boli si afectiuni

S-a dovedit stiintific ca prostia e boala, aceasta fiind cauzata de un virus. Cercetatorii de la Johns Hopkins Medical School au identificat virusul misterios care face oamenii mai prosti, la propriu. Ce e si mai interesant: acest virus a fost identificat la 45% din persoanele care au fost testate, pana acum.