Ce poti face cu un castravete?
04.02.2015
Femeile care nu au trecut prin lama bisturiului, care au un aer natural si nu fac abuz de produsele de make-up sunt considerate mai atragatoare decat "papusile Barbie" insufletite de silicon, botox si straturi multe de machiaj.
Bauturile de tip energizant se gasesc in toate hipermarketurile si sunt o sursa imensa de E-uri, zahar sau indulcitori si diferiti aditivi. Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons a realizat in perioada iulie-august un studiu pe etichetele bauturilor racoritoare tip energizant ce se regasesc pe piata din Romania.
Daca nu v-ati lamurit cat de nociv este consumul de cantitati mari de zahar rafinat, poate va vor convinge cateva argumente bazate pe studii indelungate: zaharul provoaca dependenta, la fel ca si unele droguri. Zaharul distruge incet, dar sigur functiile creierului, dupa o anumita varsta. Zaharul provoaca dependenta
O vara capricioasa, cu temperaturi extreme si zile toride face ca inghetata sa fie unul din alimentele preferate, mai ales in cazul copiilor si adolescentilor. Insa ce contin inghetatele din comert lasa un gust amar.
S-a dovedit stiintific ca prostia e boala, aceasta fiind cauzata de un virus. Cercetatorii de la Johns Hopkins Medical School au identificat virusul misterios care face oamenii mai prosti, la propriu. Ce e si mai interesant: acest virus a fost identificat la 45% din persoanele care au fost testate, pana acum.
Poate suna usor exagerat, insa cercetatorii britanici au facut-o si pe asta: un studiu despre forma sanului perfect.
Cei care isi doresc o alimentatie sanatoasa si cauta cat mai multe beneficii ale acesteia, pe langa cele evidente, se vor bucura sa auda ca fructele si legumele aduc, pe langa nutrienti, curiozitate, creativitate, atitudine pozitiva, seriozitate si determinare. Un recent studiu publicat in The British Journal of Health Psychology, la care au participat 405 persoane cu varste cuprinse intre 17 si 25 de ani, a scos la iveala aceste “efecte secundare” ale consumului de fructe si legume.
Risipa de alimente a devenit, pe langa o preocupare importanta, si subiect de studiu pentru A.N.P.C.P.P.S.Romania –InfoCons ( Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania). Asociatia a realizat un studiu la nivel national avand ca subiect risipa de alimente. Studiul a fost realizat prin completarea de consumatori a unui chestionar care cuprinde 21 de intrebari.
Stresul de la locul de munca poate creste riscul uni atac de cord sau chiar cel al unui accident vascular cerebral. In functie de domeniul in care lucreaza, anumiti angajati sunt mai predispusi decat altii, dar cei mai afectati de stres sunt angajatii corporatiilor. Sa nu credeti ca lipsa unui loc de munca inseamna si lipsa grijilor. Studiul efectuat de americani arata un nivel de stres asemanator si la fel de riscant si pentru cei care nu au serviciu.
In zilele in care au o activitate fizica mai intensa, in special de joi pana duminica, barbatii consuma si cantitati mai mari de alcool. Aceasta este concluzia unui studiu realizat cu ajutorul unei aplicatii pentru smartphone-uri, care functioneaza ca un jurnal. Luni, marti si miercuri barbatii sunt mai ocupati cu activitatile de la serviciu, insa de joi incepe asa-numitul "weekend social", timp in care acestia socializeaza atat in sala de fitness sau pe terenul de sport, cat si la beri.