Ce poti face cu un castravete?
04.02.2015
Siropul de agave a devenit tot mai popular in ultimii ani. Este utilizat ca si indulcitor, fiind mai dulce decat zaharul si provine de la aceeasi planta din care se obtine tequila. Ole! Aveti la indemana o alternativa la zahar, miere sau sirop de artar (care e cu 30-50% mai scump). Se poate consuma in timpul curelor de slabire? Poate fi consumat de catre diabetici?
Pe toate! Acesta ar fi raspunsul oricarui pusti aflat in fata unui munte de "bunatati", majoritatea cu zahar rafinat. Fiecare organism are alte limite ale tolerantei, insa parintii sunt cei care trebuie sa ii invete pe copii sa isi impuna singuri limite si sa le si respecte.
Ciocolata si menta formeaza o combinatie clasica, utilizata de bucatarii din toata lumea. Pentru aceasta reteta, nucile caju pot fi inlocuite cu miez de nuca de cocos tanara, nuci macadamia sau migdale. Daca va place inghetata mai dulce, puteti adauga sirop de artar, una sau doua linguri. Daca va lipseste menta proaspata se poate utiliza si extractul de menta. Ingrediente, 2 portii: O ceasca de nuci caju Doua linguri de ulei de nuca cocos, lichid O treime de ceasca de curmale
Pentru a prepara aceasta budinca delicioasa este de preferat utilizarea pastei proaspete de vanilie. Daca nu aveti, este buna si esenta. Gustul devine si mai dulce daca adaugati sirop de artar, care poate inlocui sau completa curmalele. Ideala este si folosirea unui amestec in parti egale de cacao si pudra de roscove. Aceasta budinca poate fi garnisita cu succes cu felii de banana sau menta proaspata tocata. Ingrediente, 4 portii: O ceasca de avocado curatat de coaja si sambure, maruntit
O placinta delicioasa, ce poate fi servita la orice eveniment deosebit. Faina de migdale se poate face din migdale integrale macinate sau din pulpa ce ramane dupa prepararea laptelui de migdale. Ingrediente, 4 portii: Trei cesti de faina de migdale Un sfert de ceasca de curmale Un sfert de ceasca de ulei de nuca cocos, lichid Trei sferturi de ceasca de nuci pecan maruntite, plus inca un sfert de ceasca nuci intregi, pentru ornat Trei sferturi de ceasca de banane Trei linguri de sirop de artar