Ce poti face cu un castravete?
04.02.2015
Putini sunt cei care isi propun sa slabeasca iarna. Sarbatorile, mancarurile traditionale, felul de a petrece al romanilor sunt impedimente unanim acceptate. O dieta corecta de iarna nu impune restrictii, ci promoveaza echilibrul. Iarna, faceti un tel din a va mentine sanatatea si a creste imunitatea, slabitul lasati-l pentru primavara.
Sarcina nu este o boala, este un prilej de bucurie, o perioada de care fiecare femeie trebuie sa se bucure, cu plusurile si minusurile sale. Printre schimbarile majore care au loc in organism se numara si posibilele sangerari ale gingiilor si inrautatirea eventualelor probleme. Perierea si curatarea spatiilor interdentare cu ajutorul atei speciale, dar si vizitele regulate la stomatolog sunt "armele" pe care orice gravida le are la indemana, pentru a-si mentine dantura sanatoasa.
Ciocolata si menta formeaza o combinatie clasica, utilizata de bucatarii din toata lumea. Pentru aceasta reteta, nucile caju pot fi inlocuite cu miez de nuca de cocos tanara, nuci macadamia sau migdale. Daca va place inghetata mai dulce, puteti adauga sirop de artar, una sau doua linguri. Daca va lipseste menta proaspata se poate utiliza si extractul de menta. Ingrediente, 2 portii: O ceasca de nuci caju Doua linguri de ulei de nuca cocos, lichid O treime de ceasca de curmale
O dieta de primavara, usor de tinut, care va poate ajuta sa va imbunatatiti starea de sanatate si chiar sa slabiti. Desi exista foarte multe variante ale acestei diete, de la o cura exclusiv de capsune, timp de o saptamana, pana la combinatii cu diverse alimente, disociata sau nu, hipocalorica, predominant proteica sau hipoglicemica, cea mai buna cura cu capsune este cea care va aduce cele mai multe beneficii. Dieta versus post
Intre mese, atunci cand va roade stomacul si incepeti sa visati la farfurii incarcate cu bunatati nesanatoase, limitati-va la o gustare. O gustare sanatoasa, care sa nu aiba mai mult de 200 de calorii, pentru a nu o transforma intr-o alta masa principala. Gustarile pot “pacali” senzatia de foame, asta daca e foame adevarata, nu sete gresit inteleasa.
Intre mese, atunci cand va roade stomacul si incepeti sa visati la farfurii incarcate cu bunatati nesanatoase, limitati-va la o gustare. O gustare sanatoasa, care sa nu aiba mai mult de 200 de calorii, pentru a nu o transforma intr-o alta masa principala. Gustarile pot “pacali” senzatia de foame, asta daca e foame adevarata, nu sete gresit inteleasa.
Dupa ce v-ati luptat cu kilogramele, ar fi pacat sa le puneti inapoi, dar pentru ca renuntati la cateva reguli simple. Doar o persoana care a fost supraponderala si a reusit sa slabeasca stie cat este de greu sa dai jos surplusul si apoi sa mentii roadele muncii sustinute. Este important sa urmati cateva reguli simple, daca vreti sa nu va ingrasati iar. Mentineti portii decente Ce trebuie sa faceti?
Persoanele care au probleme cu greutatea, in disperarea de a scapa de kilograme intr-un timp cat mai scurt, incearca fel de fel de diete-minune, pastile si ceaiuri, insa uita de cheia succesului – echilibrul. Asa cum kilogramele au fost acumulate in timp, doar in timp pot fi date jos. Iar pentru a si mentine greutatea optima, este nevoie de un stil de viata sanatos, cu activitate fizica si fara excese.
Dovleacul turcesc si bostanul turcesc (Curcubita Maxima si Curcubita Pepo) sunt plante de cultura de la care se recolteaza fructele, dovlecii si bostanii, si semintele. Dovleacul se foloseste in preparatele culinare taranesti si se consuma fiert sau copt, la placinte sau in alte mancaruri. Are aceleasi intrebuintari medicinale ca si bostanul. Iata cateva idei despre cum pot fi utilizate semintele de dovleac in tratarea unor probleme de sanatate:
Legumele si frunzele verzi nu sunt cunoscute ca fiind o sursa bogata de proteine, dar exista cateva cu cantitati decente din acest nutrient. “Proteinele din plante sunt incomplete, nu contin toti aminoacizii esentiali”, atrage atentia nutritionistul si dieteticianul Emily Gilbert. Pentru a fi siguri ca aveti parte de toti aminoacizii esentiali necesari bunei desfasurari a activitatii organismului, combinati urmatoarele plante cu cereale integrale. Mazare