protectia consumatorilor

Cata incredere ai in samponul copilului tau?Aditivi si alte pericole din alimente

Alegerea unui produs cosmetic sau de ingrijire personala nu mai este un lucru atat de usor de facut, datorita multitudinii de ingrediente de natura chimica folosite la fabricarea acestor produse, dar si aspectelor ce tin de etichetare, coroborate si cu unele lipsuri de natura legislativa. APC Romania a lansat o campanie de informare care se adreseaza tuturor celor care sunt preocupati de propria sanatate.

Diamant natural sau imitatie?Mod de viata

Omul a utilizat diverse pietre naturale care l-au impresionat inca din cele mai vechi timpuri. Unele pentru a vana, altele pentru a se impodobi pe sine sau obiectele sale. Pietrele pretioase au fost utilizate cu predilectie pentru caracteristile lor deosebite: frumusetea data de culoarea si stralucire, durabilitate sau raritate.

Macrou proaspat sau din conserva?Aditivi si alte pericole din alimente

Pestele si produsele din peste reprezinta alimente valoroase in nutritia umana prin continutul lor in proteine de calitate superioara, grasimi bogate in acizi grasi polinesaturati, vitaminele A si D, substante minerale (fier, fosfor, potasiu, magneziu, etc.). Macroul, in special, este un peste versatil, gustos, aromat.  Din nefericire, la noi ajunge destul de rar in stare proaspata, fiind intalnit cel mai des inghetat sau sub forma de conserva de macrou in sos tomat.

Bazele pentru mancaruri, E-uri ambalate frumosAditivi si alte pericole din alimente

Suntem tot mai ocupati, gatim tot mai putin. Si dorim preparate cat mai rapide, cu gust cat mai intens. Din nefericire, cei care nu stiu cu adevarat sa gateasca au fost prinsi de mirajul bazelor si adaosurilor pentru mancaruri.

Tu ce batiste folosesti?Stiri

Vremea in care fiecare barbat avea doua batiste, una la rever si una in buzunar, a apus. Nici femeile nu mai poarta in posete batiste fine, brodate. Acestea au fost inlocuite de batistele nazale, mai igienice si mai usor de utilizat. Nu trebuie spalate, calcate si nici nu poarta mucozitatile sau murdaria pana la prima spalae, ci pana la primul cos de gunoi.  

Studiu Comparativ pe bauturile racoritoare tip ice tea si ceaiAditivi si alte pericole din alimente

Bauturile racoritoare tip ice tea sunt considerate o alternativa mult mai sanatoasa la bauturile carbogazoase si celelalte racoritoare, indiferent de aroma. Oare chiar asa si este? Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons a realizat in perioada iulie-august un studiu pe etichetele produselor ce se regasesc pe piata din Romania.