Ce poti face cu un castravete?
04.02.2015
Putini sunt cei care isi propun sa slabeasca iarna. Sarbatorile, mancarurile traditionale, felul de a petrece al romanilor sunt impedimente unanim acceptate. O dieta corecta de iarna nu impune restrictii, ci promoveaza echilibrul. Iarna, faceti un tel din a va mentine sanatatea si a creste imunitatea, slabitul lasati-l pentru primavara.
Toamna vine cu frunze galbene, rosii si portocalii, copaci golasi, vanturi si ploi, frig, dar si cu multe fructe si legume de sezon. Colorate, parfumate, pline de antioxidanti, vitamine si minerale, bunatatile toamnei se pot transforma cu usurinta in salate, garnituri, placinte. Mere
Potasiul este un nutrient crucial, care joaca un rol cheie in puterea musculaturii, functionarea nervilor si sanatatea inimii. Si daca nu este asigurat necesarul zilnic (aproximativ 4.700 mg, la o dieta medie de 2.000 de calorii, zilnic) se poate ajunge la o deficienta care se manifesta prin oboseala, crampe musculare, palpitatii si ameteala.
Dovleacul turcesc si bostanul turcesc (Curcubita Maxima si Curcubita Pepo) sunt plante de cultura de la care se recolteaza fructele, dovlecii si bostanii, si semintele. Dovleacul se foloseste in preparatele culinare taranesti si se consuma fiert sau copt, la placinte sau in alte mancaruri. Are aceleasi intrebuintari medicinale ca si bostanul. Iata cateva idei despre cum pot fi utilizate semintele de dovleac in tratarea unor probleme de sanatate: