Ce poti face cu un castravete?
04.02.2015
Incet, incet, ne revenim dupa euforia zilelor de petrecere. Craciun, Revelion, acum sunt doar amintire. "Proba cantarului" este una deloc usor de trecut, mai ales daca sarbatorile au stat sub semnul exceselor alimentare. Cantarirea se efectueaza dimineata, pe stomacul gol. Faceti trei cantariri in decursul a cateva minute, pentru a va asigura ca nu este defect cantarul si arata, cu o marja mica, aceeasi greutate.
Persoane fara tabieturi si idei preconcepute, cat de mici si aparent inofensive, nu exista. Obiceiurile adanc inradacinate pot fi schimbate foarte greu, insa exista sperante, mai ales cand nu sunt din cele mai bune. Obiceiurile nesanatoase afecteaza in special greutatea, pe langa celelalte deservicii pe care le fac organismului. Intr-un top al celor mai proaste obiceiuri, pe primul loc se afla sedentarismul. Cititi si despre celelalte, dar si despre cum se pot face cateva schimbari.
Mentinerea unei noi rutine este la fel de grea ca si schimbarea stilului de viata in bine. Tentatiile apar la fiecare pas, la fiecare masa, alegerile gresite ne pot demotiva sau, mai rau, ne pot face sa renuntam. Orice bariera apare in cale, trebuie spulberata. Orice eveniment neprevazut are rolul de a ne testa capacitatile si de a ne face si mai puternici, si mai hotarati.
In zilele in care au o activitate fizica mai intensa, in special de joi pana duminica, barbatii consuma si cantitati mai mari de alcool. Aceasta este concluzia unui studiu realizat cu ajutorul unei aplicatii pentru smartphone-uri, care functioneaza ca un jurnal. Luni, marti si miercuri barbatii sunt mai ocupati cu activitatile de la serviciu, insa de joi incepe asa-numitul "weekend social", timp in care acestia socializeaza atat in sala de fitness sau pe terenul de sport, cat si la beri.
Obiceiurile sunt formate in timp, uneori fara sa depunem niciun efort sau fara sa realizam. Dupa ce prind radacina, aceste obiceiuri par sa aiba un soi de viata a lor, fiind respectate, chiar daca nu aduc niciun beneficiu. Sau din contra. Daca incepeti sa schimbati din obiceiuri, mai ales din cele nesanatoase, veti avea de castigat pe mai multe planuri. Un prim pas ar fi sa nominalizati tabieturile si sa va ganditi la varianta sanatoasa. Si nu amanati prea mult momentul micilor schimbari.
O greseala simpla facuta in timpul unei cure de slabire va poate intoarce inapoi din drumul catre o pereche de jeansi cu un numar mai mic. Daca s-a blocat acul cantarului la un anumit numar de kilograme si nu se mai misca nicicum, daca ati slabit doua kilograme, care s-au intors inapoi ca un bumerang, e posibil sa fi facut una din cele mai comune 12 greseli pe care oricine le poate face in timpul unei diete. Va bazati pe diete-minune
Echilibrul este cheia pentru a mentine o greutate sanatoasa. Echilibrul intre caloriile pe care copii le mananca si le beau si cele pe care le ard in timpul activitatilor si cresterii este cel de care depinde atat aspectul fizic, cat si sanatatea copiilor.
Cu siguranta ati vazut filme in care unul dintre personaje, intotdeauna de sex masculin, murmura ceva, duce mana la piept si cade pe covor. Vine echipajul medical si pune diagnosticul: atac de cord. In realitate, si femeile pot suferi un atac de cord si e foarte posibil ca scena sa nu fie chiar atat de dramatica.
Nu mai incapeti in jeansii skinny, desi aveti impresia ca faceti suficienta miscare zilnic? Adevarul e ca multe exercitii cuprinse in rutina zilnica sau bisaptamanala nu includ miscari cheie care sa subtieze si zone ascunse, cum ar fi interiorul coapselor. Din fericire, in doar cateva saptamani puteti avea coapse mai subtiri, mai sexy, mai ferme.