ministerul sanatatii

Cancerul, tinut sub control prin preventieStiri

Ministerul Sanatatii a intocmit primul Plan National Multianual Integrat de Control al Cancerului pentru perioada 2016-2020 (PNCC), care inglobeaza strategii noi de control al cancerului in Romania, conform directiilor comune de la nivel european in ceea ce inseamna lupta impotriva cancerului.

Au fost deblocate procedurile de transplant pulmonar Stiri

Transplantul pulmonar va fi reluat, in scurt timp. Ministrul Sanatatii,  Patriciu Achimas-Cadariu, a avut o serie de intalniri cu Prof. Bruno Meiser, presedintele Eurotransplant si Prof. Walter Klepetko, seful Sectiei de chirurgie toracica si al programului de transplant pulmonar de la Clinica Universitara AKH din Viena, acolo unde sunt efectuate operatiile de transplant pentru pacientii romani, cu organe prelevate si puse la dispozitie prin reteaua Eurotransplant.

Fertilizare in vitro gratuita in 10 clinici din RomaniaStiri

10 clinici vor derula in acest an Programul gratuit de fertilizare in vitro si embriotransfer al Ministerului Sanatatii. Comisia de specialisti desemnata prin Ordin de ministru a incheiat procesul de selectie al unitatilor sanitare care au indeplinit criteriile de eligibilitate stabilite. Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu a aprobat reluarea Programului de fertilizare in vitro si embriotransfer, dupa ce in anul 2013 conducerea de la acea data a decis sistarea acestuia.

Cardul de sanatate, marul discordieiStiri

Situatia din sanatatea romaneasca este foarte tensionata in ultima perioada, mai ales din cauza cardurilor de sanatate si a presiunilor si lipsei comunicarii dintre minister, medicii de familie, Casa de Asigurari de Sanatate si pacienti.

Legea vaccinarii informeaza, nu trimite la inchisoareStiri

Ministerul Sanatatii lucreaza la un proiect de act normativ care va reglementa situatia imunizarilor in Romania, avand in vedere numeroasele sesizari venite din partea specialistilor cu privire la scaderea numarului de vaccinari, in urma campaniilor sustinute impotriva imunizarii. Proiectul Ministerului Sanatatii va fi elaborat impreuna cu specialistii in domeniu si va fi implementat numai dupa ce va fi suspus dezbaterii publice.

Pacientii, consultanti in spitalele publiceStiri

Ministerul Sanatatii a initiat procedura de constituire a unui registru national al asociatiilor de pacienti, in vederea participarii in cadrul Consiliilor de Etica din spitalele publice a reprezentantilor asociatiilor de pacienti si ai organizatiilor societatii civile active in sectorul de sanatate, si al stimularii implicarii reprezentantilor acestora in procesele consultative si decizionale ce privesc serviciile de sanatate.

Peste 100 de cazuri noi de gripaStiri

Inca 119 cazuri de gripa au fost confirmate din 26 ianuarie pana in 1 februarie, de aproape patru ori mai multe fata de saptamana anterioara (30 de cazuri), numarul total de imbolnaviri din acest an ajungand la 179, ne informeaza Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Cele mai afectate localitati sunt municipiul Bucuresti si judetele Iasi si Constanta, insa au aparut cazuri si in alte 16 judete.

Gripa, tinuta sub controlStiri

Fluctuatiile mari de temperatura din ultimele trei saptamani au facut ca numarul virozelor sa creasca insa, fata de anii trecuti, numarul total de imbolnaviri este mai mic. In prima saptamana a anului 2015 numarul deceselor cauzate de infectii respiratorii acute s-a incadrat in nivelul asteptat, conform informarilor transmise la Ministerul Sanatatii (MS) de catre Centrul National de Supraveghere si Control in Gripa (CNSCG) si Centrul National de Gripa (CNG) din INCDMI Cantacuzino.