Ce poti face cu un castravete?
04.02.2015
Acesta este un mod simplu si delicios de a va obtine doza de sanatate din verdeturi proaspete. Doar ca vine la pahar, nu in bol, si e cu pere, nu cu rosii. Ingrediente, 2 portii: Sase linguri de suc de lamaie Patru cesti de pere cu coaja, tocate Doua cesti de apa O ceasca de frunze maruntite de salata verde O lingurita de menta (facultativ) Preparare: Puneti in mixer, blender sau robot de bucatarie perele, sucul de lamaie si apa, amestecand pana la omogenizare.
Apa plata este cea mai buna bautura, atunci cand ti-e sete. Nu ingrasa, se procura usor, dar uneori te cam saturi de apa plata. Si ai vrea sa schimbi gustul. Dar te gandesti cu jale ca o limonada "traditionala", cu zahar, are 250 de calorii si peste 60 de grame de zahar. Din fericire, va puteti bucura de cateva bauturi racoritoare, cu gusturi deosebite, care nu fac rau siluetei. Apa aromatizata
Ciocolata si menta formeaza o combinatie clasica, utilizata de bucatarii din toata lumea. Pentru aceasta reteta, nucile caju pot fi inlocuite cu miez de nuca de cocos tanara, nuci macadamia sau migdale. Daca va place inghetata mai dulce, puteti adauga sirop de artar, una sau doua linguri. Daca va lipseste menta proaspata se poate utiliza si extractul de menta. Ingrediente, 2 portii: O ceasca de nuci caju Doua linguri de ulei de nuca cocos, lichid O treime de ceasca de curmale
Din bucatariile romanilor nu lipsesc sarea si piperul, iar in ultimii ani sunt tot mai intalnite si diverse combinatii mai mult sau mai putin daunatoare sanatatii, dar care promit un gust desavarsit. In alte culturi, sarea si piperul lipsesc sau sunt utilizate rar, insa alte condimente dau savoare si aroma preparatelor. Curry
Sucul de ananas si aromele de ciocolata cu mirodenii formeaza o combinatie delicioasa. Oare doua portii sunt suficiente? Ingrediente, 2 portii: O lingura de suc de ghimbir Doua linguri de menta proaspata, tocata O ceasca de suc de ananas proaspat Doua banane Doua linguri de cacao pudra Un sfert de lingurita de boia O lingura de mesquite pastai (facultativ) Preparare: