mancat emotional

Silueta vs. SanatateNutritie sanatoasa

De multe ori, dorinta de a slabi vine din presiunea pusa de societate. Iar aceasta este mai mare in cazul femeilor, fie ele si normoponderale.  O persoana este grasa daca are indicele masei corporale (IMC) mai mare de 24. Sub aceasta valoare, greutatea este normala. Da toata lumea isi doreste sa se simta bine in pielea sa, insa nu suntem o natiune de fotomodele, cu inaltimea si greutatea ideala, cu forme si talie de viespe.

Mancatul emotionalDespre boli si afectiuni

Mancatul emotional este o afectiune si nu este acelasi lucru cu supraalimentarea ocazionala. Multe persoane ajung sa manance mai mult decat le trebuie, intr-o anumita perioada. Cine nu a avut crampe dupa mesele copioase de Craciun sau Paste? Cei care sufera de aceasta afectiune mananca necontrolat nu doar de doua sau trei ori pe an, ci macar o data pe saptamana, timp de mai mult de trei luni. Insa acestea sunt cazuri fericite, in realitate "ospetele" au loc mult mai des.

Filmele triste ingrasa?Mod de viata

Data viitoare cand vreti sa va uitati la o drama sau un alt tip de film care va intristeaza nu va luati nimic de rontait. Se pare ca mancam cu 55% mai multe gustari atunci cand ne uitam la filmele "lacrimogene", fata de momentele in care urmarim comedii.   Aceasta este concluzia mai multor cercetari. Echipa de la Cornell University a utilizat filmele Love Story si Sweet Home Alabama, iar intr-un studiu ulterior Solaris si My Big Fat Greek Wedding.

Cele mai nesanatoase obiceiuriCum slabesc sanatos?

Persoane fara tabieturi si idei preconcepute, cat de mici si aparent inofensive, nu exista. Obiceiurile adanc inradacinate pot fi schimbate foarte greu, insa exista sperante, mai ales cand nu sunt din cele mai bune.   Obiceiurile nesanatoase afecteaza in special greutatea, pe langa celelalte deservicii pe care le fac organismului. Intr-un top al celor mai proaste obiceiuri, pe primul loc se afla sedentarismul. Cititi si despre celelalte, dar si despre cum se pot face cateva schimbari.