hrana vie

Bautura raw de ciocolata cu lapte de migdaleRetete sanatoase

Acest milkshake dulce si cremos este preparat din ingrediente echilibrate, care se imbina armonios. Roscova creeaza o aroma bogata, de ciocolata, iar boiaua o energizeaza, fara a o face iute. Aceasta bautura e ca inviorarea de dimineata. Ingrediente, 2 portii: Doua cesti de lapte de migdale O banana Doua curmale curatate de samburi O lingura de praf de roscova cruda Un varf de cutit de boia de ardei Pulpa de la o jumatate de pastaie de vanilie (sau o lingurita de esenta de vanilie) Preparare:

Vlad Muresan, un chef dulceInterviuri

O invitatie la o cofetarie inseamna acum mai mult decat o Savarina, Amandina sau Dobos si un Brifcor. Nu doar show-urile culinare au rafinat mult gusturile si asteptarile oamenilor, dar prezenta acestora pe micile ecrane si nivelul de specializare si rafinament i-au facut pe cei mai multi sa isi doreasca deserturi deosebite.

Inghetata raw Pina ColadaRetete sanatoase

Aceasta reteta minunata este actualizarea si adaptarea unei retete clasice, la care au fost adaugate inca doua straturi de arome bogate. Ingrediente, 4 portii: O jumatate de ceasca de miez de nuca de cocos tanara Doua cesti de nuci caju O ceasca de curmale O ceasca de suc de ananas Preparare: Curatati curmalele de samburi si amestecati toate ingredientele pana la omogenizare.

Shake de banane si nuci de cocos rawRetete sanatoase

Iaurtul de migdale confera acestui shake o textura cremoasa. Reteta e si mai apetisanta vara, cand puteti folosi cirese proaspete, bine coapte. In afara sezonului merg foarte bine si ciresele congelate sau deshidratate. Iaurtul se obtine prin amestecarea migdalelor pisate si rehidratate intr-o cana de apa, pana cand textura devine cremoasa. Ingrediente, 2 portii: Un sfert de ceasca de iaurt de migdale Un sfert de ceasca de miez de nuca de cocos tanara O ceasca de lapte de nuca de cocos tanara

Suc raw de banane cu fructe de padureRetete sanatoase

Acest suc poate fi savurat tot anul. Banane se gasesc pe tot parcursul anului, insa fructele de padure proaspete doar vara. Totusi, si varianta cu fructe congelate este foarte gustoasa. O alta posibilitate este utilizarea fructelor deshidratate. Ingrediente, 2 portii: O banana O ceasca de fragi O ceasa de afine O ceasca de gheata O ceasca de apa Preparare: Puneti intr-un mixer fructele, apoi gheata, deasupra. Turnati o jumatate de ceasca de apa si mixati.

Suc de fructe de padure si citriceRetete sanatoase

Aceasta bautura rapida si gustoasa poate fi preparata tot timpul anului, datorita disponibilitatii citricelor si a posibilitatii de congelare a fructelor de padure. Sucul de portocale completeaza foarte bine fructele de padure. Ingrediente, 2 portii: Doua cesti de suc proaspat de portocale O ceasca de fragi O ceasca de afine Preparare: Turnati sucul, fragii si afinele intr-un mixer si amestecati-le pana se omogenizeaza. Simplu si gustos! Continutul unei portii: Calorii: 178 Grasimi: 1gr

Suc raw de vanilie cu lapte de migdaleRetete sanatoase

Acest suc delicios poate fi preparat cu cirese proaspete sau congelate si are un gust deosebit. Ingrediente, 2 portii: Doua cesti de laptede migdale Doua cesti de pere cu coaja, tocate O ceasca de miez de banana feliat O jumatate de ceasca de cirese tocate, fara samburi O lingurita de nucsoara Pulpa de la o jumatate de pastaie de vanilie (sau o lingurita de esenta de vanilie) Preparare:

Lapte de migdale rawRetete sanatoase

Laptele de migdale preparat acasa este delicios, avand o aroma bogata. Aceasta este o reteta de baza si poate fi folosita pentru a prepara lapte din diverse nuci, pentru sosuri, supe sau sucuri. Pulpa de la nuci, care ramane dupa separarea de lapte, poate fi deshidratata si utilizata in retete de paine, prajituri sau fursecuri. Ingrediente, 2 portii: O ceasca de migdale crude Trei cesti de apa Pulpa de la o jumatate de pastaie de vanilie (sau o lingurita de esenta de vanilie) Preparare:

Suc raw din ceai de planteRetete sanatoase

Ceaiul de plante furnizeaza baza lichida pentru aceasta bautura. Puteti utiliza ceai verde, musetel, levantica, urzici, echinacea, gingko, menta. Variantele pentru asezonari includ scortisoara, boia, nucsoara, cardamom sau alte mirodenii, in functie de preferinte. Ingrediente, 2 portii: Un sfert de ceasca de fructe goji uscate sau alte fructe de padure Doua cesti de apa O ceasca de ceai de plante simplu sau combinat, dupa preferinte, fiert timp de 3 minute