glucoza

Ce trebuie sa stii despre siropul de agaveNutritie sanatoasa

Siropul de agave a devenit tot mai popular in ultimii ani. Este utilizat ca si indulcitor, fiind mai dulce decat zaharul si provine de la aceeasi planta din care se obtine tequila. Ole! Aveti la indemana o alternativa la zahar, miere sau sirop de artar (care e cu 30-50% mai scump). Se poate consuma in timpul curelor de slabire? Poate fi consumat de catre diabetici?

Efectele nocive ale zaharului (II)Nutritie sanatoasa

Daca nu v-ati lamurit cat de nociv este consumul de cantitati mari de zahar rafinat, poate va vor convinge cateva argumente bazate pe studii indelungate: zaharul provoaca dependenta, la fel ca si unele droguri. Zaharul distruge incet, dar sigur functiile creierului, dupa o anumita varsta. Zaharul provoaca dependenta

Efectele nocive ale zaharului (I)Nutritie sanatoasa

Zaharul a ajuns unul din cele mai blamate alimente. Cel rafinat, care nu mai are decat o vaga urma de nutrienti, strica dintii, provoaca diabet, ajuta la propagarea obezitatii, se gaseste in cantitati mari in tot mai multe sosuri, sucuri sau semipreparate. Din nefericire, zaharul afecteaza si organele, iar un consum indelungat al unei cantitati mari de zahar poate avea un efect devastator asupra organismului. Zaharul ingrasa organele

Dieta Montignac – indicele glicemic al alimentelorTipuri de diete

Una din cele mai populare diete ale momentului este dieta Montignac. Gandita si dezvoltata in ultimii 30 de ani de Michel Montignac, aceasta dieta are la baza consumul de alimente cu indice glicemic scazut in faza de slabire, apoi consumul rational de alimente si combinarea lor corecta, astfel incat rezultanta glicemica sa fie scazuta. In momentul consumarii unui carbohidrat, sistemul circulator absoarbe o cantitate de glucoza (numita si energie sau cantitate de zaharuri).

Stii cat zahar consumi?Nutritie sanatoasa

Ritmul alert de viata pe care il impune societatea in care traim face ca mentinerea unui echilibru nutritional sa fie destul de grea. Zaharul este unul dintre nutrientii fara de care nu se poate supravietui. Totusi, consumul unei cantitati prea mari de zahar creste riscul unor probleme mai mult sau mai putin grave de sanatate, printre care obezitatea, cariile dentare si diabetul de tip II.