extract din mladite de maces

Vitamine naturale sau vitamine sintetice?Nutritie sanatoasa

Vorbim in zilele noastre tot mai mult despre produse naturale, terapii naturale, alimentatie cat mai naturala. Sunt multe argumente in directia aceasta si prima dintre ele, care a generat de altfel aceasta orientare catre NATURAL, este “bombardamentul” cu substante chimice de sinteza la care suntem supusi de industria alimentara si cea farmaceutica, de poluarea aerului pe care il respiram si tot mai mult de poluarea electromagnetica.

Febra, aliatul in lupta cu boalaTerapii si remedii din natura

Febra reprezinta cresterea temperaturii corporale peste limta obisnuita a normalului si este determinata de toxinele microbiene, proteinele straine, proteinele proprii, rezultate din distructii celulare (substante numite pirogene). Acesti agenti pirogeni determina comutarea brusca a temperaturii de la  36° - 37° la 38°- 40° C.

RinofaringitaTerapii si remedii din natura

Rinofaringita este o inflamatie combinata a mucoasei nazale si a faringelui. Frecvent intalnita la copii, dar din ce in ce mai frecvent si la adulti, inflamatia cailor respiratorii superioare se datoreaza cel mai frecvent scaderii imunitatii locale a mucoasei respiratorii, combinate cu prezenta a numerosi factori iritanti si inflamatori. Medicina naturala propune multiple variante de remedii utile pentru intarirea imunitatii locale si a celei generale.   Rinofaringita la copii