e-uri

Studiu Comparativ pe bauturile energizante – Cate E-uri sunt intr-o doza?Aditivi si alte pericole din alimente

Bauturile de tip energizant se gasesc in toate hipermarketurile si sunt o sursa imensa de E-uri, zahar sau indulcitori si diferiti aditivi. Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons a realizat in perioada iulie-august un studiu pe etichetele bauturilor racoritoare tip energizant ce se regasesc pe piata din Romania.

Studiu Comparativ pe bauturile racoritoare tip ice tea si ceaiAditivi si alte pericole din alimente

Bauturile racoritoare tip ice tea sunt considerate o alternativa mult mai sanatoasa la bauturile carbogazoase si celelalte racoritoare, indiferent de aroma. Oare chiar asa si este? Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons a realizat in perioada iulie-august un studiu pe etichetele produselor ce se regasesc pe piata din Romania.

Aspartamul (E 951)Aditivi si alte pericole din alimente

Aspartamul este un indulcitor artificial cu un continut redus de calorii. Se gaseste sub forma de pudra alba, fara miros, si este de 200 de ori mai dulce decat zaharoza (zaharul). In Europa, aspartamul este autorizat spre utilizare in peste 6000 de alimente precum racoritoare, deserturi, lactate, guma de mestecat, produse pentru slabit, energizante si ca indulcitor de masa.

7 aditivi alimentari de evitatAditivi si alte pericole din alimente

Aditivii alimentari sunt folositi de secole pentru a modifica felul in care arata, gusta sau se pastreaza alimentele. Dar acesti aditivi isi gasesc calea in camara sau frigider doar pentru ca mancarea sa aiba gust mai bun, sa arate mai bine sau sa se pastreze timp mai indelungat, in niciun caz pentru a fi mai sanatoasa sau mai nutritiva.