Ce poti face cu un castravete?
04.02.2015
Mos Craciun a avut o zi istovitoare, dupa ce a impartit cadouri tuturor copiilor cuminti de pe glob. Iar efortul urias vine dupa cateva luni de munca asidua, timp in care a citit milioane de scrisori si a pregatit daruri pentru copii. Dar oare ce face el acum? Doarme! Da, organismul, mai ales al batranului bonom, are nevoie de somn pentru a se reface. Iar dupa un somn lung si odihnitor, Mosul va avea nevoie de o perioada in care sa-si adune puterile.
Indiferent cum li se spune, flatulente, vanturi, basini, gaze sau parturi, toata lumea le da, putini le si recunosc. Flatulenta reprezinta expulzia prin rect a unui amestec de gaze care sunt produsele finale ale procesului de digestie. Media flatulentei eliminate de o persoana este de 14 ori pe zi, cantitatea eliminata variind intre 250 ml si cativa litri.
Glutenul a devenit un compus alimentar tot mai evitat in ultimii ani, de multe ori fara motiv. Persoanele care sufera de intoleranta la gluten pot manifesta dureri abdominale, flatulenta, balonare sau diaree dupa consumul de grau sub toate formele sale, secara, orz, tarate de ovaz, germeni sau tarate de grau, graham, faina de cartofi. Totusi, multi din cei care nu sufera de aceasta afectiune se feresc de gluten, din cauza unor mituri, unele dintre ele fara fond.
Vesnica senzatie de stomac ingreunat, faptul ca nu puteti respecta un program de masa, stresul, agitatia, oboseala, alimente nepotrivite, toate sunt cauze ale ingreunarii digestiei. Pe langa disconfortul fizic, si cel psihic contribuie la ingreunarea si mai mare de a evacua toxinele adunate zile intregi in intestinul gros. Fibrele ajuta la combaterea constipatiei