diaree

Migdalele pot preveni migreneleDespre boli si afectiuni

Durerile de cap sunt cosmarul oricarei persoane care trebuie sau crede ca trebuie sa le suporte cu stoicism.  Utilizarea suplimentelor alimentare si a terapiilor alternative a castigat teren in fata clasicelor analgezice, care au si efecte secundare. Cercetarile arata ca riboflavina, o vitamina din complexul B care se gaseste in migdale, spanac, ciuperci si cereale integrale este foarte eficienta in preventia migrenelor. Cum functioneaza?

Apa, esentiala pentru supravietuireNutritie sanatoasa

Hidratati-va! Beti opt pahare de apa pe zi! Consumati minim doi litri de lichide! Aceste mesaje sunt des intalnite si le auzim frecvent de la medici, indiferent de specialitate. Hidratarea este esentiala pentru sanatate, pentru supravietuire. Organismul uman contine o mare cantitate de apa, care se afla intr-o continua miscare intre compartimentele intra si extracelulare, asigurand desfasurarea proceselor necesare supravietuirii.

Afinele, remedii naturale pentru bolile de stomacTerapii si remedii din natura

Afinul (Vaccinium Myrtillus) este o planta de la care se recolteaza frunzele in perioada iulie-octombrie si fructele in iulie august, atunci cand sunt coapte si au culoarea neagra. Afinele au o intrebuintare vasta, insa sunt asociate in principal cu remediile pentru problemele sistemului digestiv, in special diareea. Iata cateva idei despre cum pot fi utilizate afinele in tratarea unor probleme de sanatate:

Ce ar trebui sa stim despre semintele de inAlimente

Semintele de in au fost utilizate ca aliment traditional si remediu in culturile mediteraneene de ani de zile. Acum sunt populare pe intreg globul. Atat semintele de in, cat si uleiul obtinut din aceste seminte zdrobite nu inceteaza sa uimeasca cu proprietatile lor atat de benefice pentru sanatate. De ce iau oamenii seminte de in?

Digestia copiilor si cele mai frecvente probleme Sarcina si ingrijirea copilului

Sistemul digestiv al copiilor functioneaza putin diferit fata de cel al adultilor. Daca pana la sase luni copiii ar trebui sa primeasca exclusiv lapte matern sau formula, daca nu a fost posibila alaptarea, urmatoarea jumatate de an este de acomodare cu alimentele solide, diversificarea gusturilor, texturilor. Intre unu si trei ani, copiii incep sa manance aproape ca parintii, avant mult mai putine restrictii alimentare fata de primul an de viata.