depresie

Efectele nocive ale zaharului (II)Nutritie sanatoasa

Daca nu v-ati lamurit cat de nociv este consumul de cantitati mari de zahar rafinat, poate va vor convinge cateva argumente bazate pe studii indelungate: zaharul provoaca dependenta, la fel ca si unele droguri. Zaharul distruge incet, dar sigur functiile creierului, dupa o anumita varsta. Zaharul provoaca dependenta

Ajutor in depistarea depresiei varstnicilorMod de viata

Detectarea depresiei la persoanele de varsta a treia este mult mai usoara acum, datorita unei echipe de cercetatori mexicani. Tehnologia propusa se bazeaza pe monitorizarea rutinei zilnice si da rezultate foarte bune, mai ales in cazul batranilor aflati in situatii deosebite, cum ar fi cei fara familie sau care au suferinte cronice.

Invingeti depresiaDespre boli si afectiuni

Starea de apatie, lipsa poftei de viata, dureri de cap sau de spate sunt stari prin care trec, pe parcursul vietii, aproximativ 70% dintre oameni. De-obicei se da vina pe astenia de primavara sau pe cea de toamna, pe caldura sufocanta sau pe frig ori pe cine mai stie ce conditii meteo. Si aproape toata lumea care sufera refuza sa recunoasca ca ar putea fi vorba despre o depresie.